Jorg Verhoeven en Nikki van Bergen winnen NK Lead 2012

12 November 2012 12:45:17

Jorg verhoeven en Nikki van Bergen hebben op zaterdag 10 november overtuigend het NK Lead 2012 gewonnen. In de nieuwe hal van Mountain Network Amsterdam streden de 13 beste heren en dames van Nederland om de nationale titels bij het leadklimmen.  Bij zowel de heren als de dames stond er een verrassende nummer 2 op het podium.

Bij de dames pakte Nederlands Team klimster Vera Zijlstra het zilver. Omdat zij zich de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd in het boulderen deed zij voor het laatst aan leadwedstrijden mee in 2008. Ook toen wist zij bij het NK Lead het zilver te veroveren.

Bij de heren liet voormalig Nederlands Teamlid Timo Tak uit Eindhoven zien dat hij nog steeds één van de beste klimmers van Nederland is door in de finale drie Nederlands Teamleden achter zich te laten.

Het brons ging bij de dames naar routinier Rachel Nilwik. Bij de heren pakte de 17-jarige Teun Keusters het brons bij zijn 2e NK Lead bij de senioren.

In de finale (top 6) toonde zowel Nikki als Jorg dat zij bij de wereldtop behoren. Jorg klom, enigzins vermoeid na de Aziatische wereldbekerwedstrijden, maar liefst 12 grepen verder dan Timo Tak.
Nikki van Bergen klom als enige met een zeer indrukwekkende beweging (video) door het moeilijkste gedeelte van de route.

Ondanks de enigzins beperkte ruimte voor het publiek zat de sfeer er goed in. Dit was niet alleen te danken aan de klimkunsten van de deelnemers, maar ook aan de strakke organisatie en het knappe werk van de routebouwers.

Bekijk de volledige uitslag

Bekijk het videoverslag van het NK Lead 2012

Bekijk hieronder de foto's van Tim van der Linden (NKBV).

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?