Alleen met de klimjaarkaart toegang tot Belgische klimgebieden

02 Augustus 2018 13:34:32

In tegenstelling tot andere Europese landen, liggen de klimgebieden in België vrijwel altijd op privéterrein. Als NKBV-lid kun je toegang krijgen tot deze gebieden door een klimjaarkaart te kopen. Met die klimjaarkaart ondersteun je het onderhoud van de rotsmassieven.

Helaas merkt de Belgische klimfederatie de laatse maanden dat er meer Nederlandse klimmers op bezoek komen die geen klimjaarkaart kunnen laten zien. En dat terwijl de consequenties voor het klimmen zonder klimjaarkaart zeer vervelend kunnen zijn voor de Nederlandse klimgemeenschap. Het kan er toe leiden dat de klimgebieden niet meer toegankelijk zijn voor Nederlandse klimmers. Zorg daarom dat je een klimjaarkaart hebt voor als je in België gaat klimmen.


Klimgebied Anhée. Foto: Harald Swen, NKBV-Tochtenwiki

Heb je nog geen klimjaarkaart, maar wil je wel klimmen en ben je lid van de NKBV? Bestel dan de klimjaarkaart. Met de klimjaarkaart heb je niet alleen toegang tot de klimgebieden, maar draag je dus ook jouw steentje bij aan huur en onderhoud. De inkomsten uit de verkoop van de klimjaarkaart gaat volledig naar de klimgebieden.

Wil je dus gebruik maken van de klimgebieden, vraag dan een klimjaarkaart aan via mijnnkbv.nl. Meer info over de klimjaarkaart.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?