ACTUEEL - SPORTKLIMMEN

rss

Selectiecriteria WK Sportklimmen versoepeld

19 juli 2018 01:00:00 Selectiecriteria WK Sportklimmen versoepeld

Over 50 dagen vinden in het Oostenrijkse Innsbruck de wereldkampioenschappen sportklimmen plaats. Ondanks prima prestaties tijdens het World Cup seizoen, is het voor Nederlandse seniorenklimmers met de huidige selectiecriteria erg lastig gebleken om zich voor de WK te plaatsen. De NKBV vaardigt graag een sterk Nederlands team naar Innsbruck af, en heeft daarom de criteria iets versoepeld.

Lees meer

Dit kun je als klimmer doen om te helpen voorkomen dat Ettringen sluit

12 juli 2018 15:31:37 Dit kun je als klimmer doen om te helpen voorkomen dat Ettringen sluit

Wie denkt aan spleetklimmen in de buurt van Nederland, denkt aan Ettringen. Al jaren komen hier spleetklimspecialisten en klimmers die deze technieken willen leren naar de gladde rotsen. Ook de NKBV Expeditie Academie is hier regelmatig te vinden.

Lees meer

Sportzomer Nederlands Team Sportklimmen

11 juli 2018 01:00:00 Sportzomer Nederlands Team Sportklimmen

Al sinds april zijn ze al te zien tijdens de internationale klimwedstrijden, en ook nu de zomerperiode is aangebroken, moet het Nederlands Team Sportklimmen aan de bak. Zo maakte de vorig jaar geblesseerde Nikki van Bergen afgelopen weekend haar rentree tijdens de World Cup Lead in Villars. Ook Jorg Verhoeven, die herstellend was van een blessure, hing aan de Franse wand.

Lees meer

Flatlander Cup op 8 en 9 september

10 juli 2018 01:00:00 Flatlander Cup op 8 en 9 september

Op zaterdag 8 en zondag 9 september keert de Flatlander Cup in Arnhem terug. De NKBV ondersteunt de International Youth Competition van Mountain Network. Dit jaar is naast de discipline lead het onderdeel boulder aan de wedstrijd toegevoegd. De leadwedstrijd vindt plaats in de klimhal, en in de naastgelegen hal Rijnboulder wordt het boulderonderdeel geklommen.

Lees meer
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?