AANBIEDERS SPORTKLIMCURSUS

Er zijn in Nederland veel aanbieders van klimcursussen. Je kunt vier verschillende cursussen volgen die opleiden voor een klimvaardigheidsbewijs: Indoor Toprope, Indoor Voorklimmen, Outdoor Voorklimmen en Adventure Klimmen. De cursussen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs die een erkende opleiding bij de NKBV hebben gehad. Sommige centra bieden maar een deel van de cursussen aan. 

Klimhallen
Voor de basiscursus Indoor Toprope kun je in de meeste klimhallen terecht. Een aantal klimhallen biedt ook de cursussen Indoor Voorklimmen en Outdoor Voorklimmen aan. Via onderstaande link vind je een overzicht van klimhallen die cursussen voor het klimvaardigheidsbewijs aanbieden. Neem contact met de hal op om te vragen naar de mogelijkheden.

> Een overzicht van klimhallen

NKBV regio's
De NKBV is opgedeeld in vijftien regionale verenigingen met een eigen activiteitenaanbod. Als NKBV-lid ben je automatisch aangesloten bij één van de vijftien NKBV-regio's. Je wordt namelijk ingedeeld op postcode-gebied. Alle NKBV-regio's bieden klimcursussen aan. Omdat regio's ook in klimgebieden activiteiten organiseren kun je bij de meeste regio's de cursussen Outdoor Voorklimmen en Adventure Klimmen volgen.

> Een overzicht van NKBV-regio's

Studenten Alpen Club
Leden van Studenten Alpen Club's kunnen klimcursussen bij hun eigen club volgen.

> Zie hier een overzicht van de studenten Alpen Clubs

 

Overige centra
Naast de klimhallen, regio's en SAC's zijn er diverse andere (onderwijs)instellingen die klimcursussen aanbieden. 

> Een overzicht van overige aanbieders
 

NKBV-opleidingscentra
Wil je kliminstructeur worden dan ben je aangewezen op een NKBV-erkend opleidingscentrum. 

> Meer info over instructeursopleidingen.

Laatste wijziging: 19-06-2013. 

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?