BERGWANDELEN MET KINDERENBergmarmotten, bergbeekjes en na afloop een ijsje, dat is waar kinderen aan denken bij bergwandelen. Zelf zoek je meer uitdaging en loop je het liefst richting de top. Hoe zorg je als ouder dat iedereen plezier heeft tijdens een bergwandeltocht?

 Tips in brochure 'Van bengel tot berggeit'

In de NKBV-brochure Van bengel tot berggeit vind je talloze tips & tricks om bergwandelen leuk te maken voor ouder en kind. Bestel hem nu voor 2 euro via de webshop.
16 pagina´s / A5 formaat

Kindvriendelijke berghutten

De Zwitserse Alpenvereniging  (SAC), Oostenrijkse Alpenvereniging (OeAV) en de Duitse Alpenvereniging (DAV) hebben een brochure samengesteld met hutten die geschikt zijn om met kinderen te overnachten. Deze hutten liggen in gebieden die goed toegankelijk zijn met kinderen, bieden soms speciale kinderprogramma's aan en zijn speciaal voor kinderen ingericht. Meer informatie daarover vind je hier.


Goed voorbereid op pad

Wandelen in bergachtig terrein vraagt meer van van het lichaam en het uithoudingsvermogen dan gewoon wandelen. Hiervoor is meestal extra training nodig, al is het maar om het plezier te vergroten. Daarnaast moet je kennis van het weer en oriëntatie hebben en de juiste materialen meenemen zoals kleding, geschikt schoeisel en nooduitrusting. Check ook of jouw huidige reisverzekering bergwandelen dekt! De NKBV-reisverzekering doet dit wel.

In het online NKBV-kenniscentrum vind je een berg aan artikelen over bergwandelen zoals, 10-tips voor bergwandelaars, een paklijst voor bergwandeltochten, gevaren bij bergwandelen, moeilijkheidswaardering bergwandelpaden en nog veel meer!
Wil je deze vaardigeheden leren in de praktijk? Bekijk dan het cursus en workshop aanbod van de NKBV op www.bergsportreizen.nl.


Bergwandelen wordt nog leuker met andere kinderen

Bergwandelen wordt nog leuker met andere kinderen. Bekijk het complete NKBV reis- en cursusaanbod voor gezinnen op www.bergsportreizen.nl.

Bergsportkamp in Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje of Slovenië
Heb je moeite om je kinderen aan het bergwandelen te krijgen? Niet bij een bergsportkamp! Je staat met gelijkgestemde gezinnen op een camping in een mooi berggebied en geeft samen vorm aan je vakantie.
Bergwandelworkshop met kinderen in de Ardennen

Je verblijft met de kinderen een weekend in de NKBV-berghut in Sy en ervaart hoe het er in de bergen aan toe gaat en welke activiteiten je kunt ondernemen. Onder het motto ‘voorbereid, verantwoord en fit de bergen in’ leer je alles over tochtvoorbereiding, planning, uitrusting, wandeltechniek, weer en veiligheid.Klettersteig workshop voor gezinnen in Bergschenhoek
Samen met Outdoor Valley heeft de NKBV een uitdagend klettersteigparcours om de Monte Cervino in Bergschenhoek gemaakt. Het parcours kent 2 routes: een relatief eenvoudige en een meer uitdagende (waarbij je tot 35 meter reikt). Na deze workshop weet je waar je rekening mee moet houden om veilig een eenvoudige klettersteigtocht te kunnen maken. Daarnaast leer je hoe je met je kind(eren) verticale passages volbrengt.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?