Twee nationale jeugdcompetitiewedstrijden in Cube Bouldergym

15 Maart 2017 13:31:41

Cube Bouldergym in Enschede was afgelopen weekend het strijdtoneel van twee nationale jeugd boulderwedsrijden. Op zaterdag kwam de oudere JAB jeugd in actie en op zondag was het de beurt aan de jongere CDE klimmers.

In de Jeugd B categorie startte zowel de jongens als de meisjes op zaterdag met 10 boulderproblemen. Per boulder konden er maximaal 5 toppogingen worden ondernomen. Bij de meisjes ging de winst, met slechts één poging verschil, naar Monk Amsterdam klimster Pleun Frank. Ze wist alle boulders te klimmen in totaal 17 pogingen. Bij de jongens was het Leto Cavé van Team Mountain Network die met een 9T14 9B11 score met de winst naar huis ging.
 
Daarna begaven de Jeugd A klimmers zich op het strijdtoneel. Carlijn Hukkelhoven van IVY Climbing won bij de meisjes de wedstrijd. Bij de Jongens A noteerde Nikola Byelov (Monk Jeugd Amsterdam) met 8T11 10B16 de winnende score.
 
De Junioren sloten de eerste wedstrijddag af met overwinningen voor de huidige Nederlands kampioene Julia Meijer (Monk Eindhoven) en Don van Laere (Team Delfts Bleau).

Bekijk de volledige uitslag van Jeugd Boulder 2 JAB.

Een foto-impressie van Jeugd Boulder 2 JAB:

 
Jeugd CDE
Op zondag kwam de jongste jeugd in actie met in de jongste E categorie overwinningen voor Tessa Robichon (Monk Jeugd Amsterdam) en Tyler Brandt van Team Delfts Bleau. In de D groep gingen Noor Witte van Team Kids from The Block en Ayers Rookie Jouke Visser met een eerste plaats medaille om naar huis. De wedstrijd werd afgesloten door de Jeugd C groep waarin Top-It klimster Edith Savenije en Daan Terng van Team Mountain Network de beste scores noteerden .
 
Bekijk de volledige uitslag van Jeugd Boulder 3 CDE.

Een foto-impressie:


Vervolg
De  volgende wedstrijd van de JAB competitie wordt op 25 maart gehouden bij Monk Eindhoven. Op 8 april vindt de vierde en laatste wedstrijd uit de CDE competitie plaats bij Monk Amsterdam en dan zal er ook bekend zijn wie zich geplaatst hebben voor het NJK Boulder op 3 juni bij Monk Rotterdam.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?