Tim Reuser en Lynn van der Meer winnen Lead 2

05 September 2017 16:26:08

Hoewel ze deze week ook deelneemt aan de Wereld Jeugdkampioenschappen Klimmen in Innsbruck, was Lynn van der Meer ook afgelopen zondag 3 september van de partij bij Lead 2. In de hal van Mountain Network in Amsterdam wonnen zij en Tim Reuser de tweede nationale wedstrijd van de leadcompetitie.

Drie tops
Lynn was oppermachtig bij de dames. Waar ze de vorige nationale wedstrijd nog als tweede eindigde achter Elisabeth Keijzer, die verstek liet gaan, topte ze nu als enige beide kwalificatieroutes en daarna ook als enige de finale. De tweede plek ging naar Jeugd A klimster Ysa Rakestraw die dit seizoen voor het eerst deelneemt aan de Lead competitie. En niet onverdienstelijk. Na twee wedstrijden staat ze op een tweede plek achter Lynn. De derde plek ging zondag naar Iris Straatsma.  

Heren
Bij de heren ging de winst overtuigend naar de huidige Nederlands kampioen Tim Reuser. Junioren klimmer Nigel Armino klom in een mooie beheerste stijl knap naar de tweede plek; zijn beste klassering ooit! De derde plek werd opgeëist door Truong Ngo die daarmee zijn eerste eremetaal van dit seizoen pakt. Met twee overwinningen op zak heeft Tim Reuser de leiderspositie in de competitie stevig in handen.
 
NK Lead 2017 
Op 15 oktober wordt de competitie vervolgd met Lead 3 bij Klimcentrum Grip in Nijmegen, waarna op 5 november Lead 4 plaatsvindt bij IVY Climbing in Sittard. Na deze laatste wedstrijd is bekend zijn welke tien heren en dames zich geplaatst hebben voor het NK Lead 2017 dat dit jaar op 18 november plaatsvindt bij Neoliet Utrecht. Deze klimhal is op het moment nog in aanbouw en gaat naar verwachting 1 november open. 
 
Bekijk een impressie van Lead 2:

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?