Teruggekeerde Vera Zijlstra wint Boulder 1 in Breda

21 Maart 2018 11:58:33

Afgelopen zaterdag 17 maart ging de nationale bouldercompetitie van start bij Boulderhal Bruut in Breda. 19 dames en 35 heren gingen de strijd met elkaar aan voor onder andere een startplaats op het NK Boulder 2018.

Bij de heren ging de winst naar de 18-jarige Don van Laere, die daarmee zijn eerste nationale overwinning bemachtigde bij de senioren. Hij deed dit door in de laatste boulder met een flash routinier Timo Tak voorbij te klimmen, die daarmee genoegen moest nemen met de tweede plek. De derde plek ging naar Mark Brand. 

 
Bij de dames stond na een langdurige blessure international Vera Zijlstra weer op de startlijst. In de voorronde werd al duidelijkheid dat ze haar oude vorm weer heeft hervonden; schijnbaar moeiteloos flashte ze alle boulders! Ook in de finale was ze duidelijk een klasse apart door als enige alle boulders te toppen. Outsider Lauranne Dufour ontpopte zich in de finale tot dark horse en klom met drie flashes overtuigend naar de tweede plek. Jong Oranje klimster Pleun Frank legde in haar eerste senioren wedstrijd verrassend beslag op de derde plek.

Bekijk de volledige uitslag.

Bekijk een foto-impressie van Boulder 1  en het album van Sytse van Slooten.


Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?