Selectiecriteria WK Sportklimmen versoepeld

19 Juli 2018 15:43:33

Over 50 dagen vinden in het Oostenrijkse Innsbruck de wereldkampioenschappen sportklimmen plaats. Ondanks prima prestaties tijdens het World Cup seizoen, is het voor Nederlandse seniorenklimmers met de huidige selectiecriteria erg lastig gebleken om zich voor de WK te plaatsen. De NKBV vaardigt graag een sterk Nederlands team naar Innsbruck af, en heeft daarom de criteria iets versoepeld.

Wat is er veranderd?
De eisen zoals deze in het huidige uitzendbeleid zijn opgenomen, blijken geen recht te doen aan de prestaties van Nederlandse klimmers. Het betreffen de prestaties die zijn geleverd tijdens World Cups in het jaar waarin de WK plaatsvinden. 
 

Uitzendbeleid 2018       
   
Nieuwe selectiecriteria

A-selectie

A-selectie

1 x podium, 1 x top 10 of
2 x top 10 of 3 x top 20
4 x top 20

 
B-selectie

B-selectie

1 x top 10,  1 x top 20 of
2 x top 20, of 3 x top 40
4 x top 30  

Innsbruck

Van 6 t/m 16 september vinden in het Oostenrijkse Innsbruck de wereldkampioenschappen sportklimmen plaats. Tijdens dit tiendaags evenement kun je genieten van de allerbeste klimmers in het leadklimmen, boulderen, speedklimmen en paraklimmen. Als voorbereiding op de Olympische Spelen van 2020 is er naast deze losse wedstrijdonderdelen een gecombineerde finale waarin alle disciplines worden geklommen.

Oranje op de WK
Wie uit het Nederlands Team in september Nederland vertegenwoordigt tijdens de WK, wordt bekend na de laatste World Cup Lead op 16/17 augustus. Het World Cup seizoen is immers nu nog in volle gang. Op 27 augustus moeten alle atleten ingeschreven zijn. Boulderaar Vera Zijlstra is nu al verzekerd van deelname. Ook is er naar alle waarschijnlijkheid een afvaardiging van het Nederlands paraklimteam aanwezig in Innsbruck, bestaande uit Mees Vooijs, Fedde Benedictus en Renske Nugter.


 

 
Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?