Plaatsing voor het EK Boulderen 2013 mogelijk via Nationale Boulder Competitie

06 Maart 2013 12:48:23

Het is dit jaar mogelijk om je als wedstrijdklimmer via de Nationale Bouldercompetitie te plaatsen voor deelname aan het Europees Kampioenschap Boulderen 2013 in Eindhoven. Op deze manier kunnen ook niet-Nederlands Teamleden meedoen aan het EK op 31 augustus en 1 september.

Er zijn twee mogelijkheden voor klimmers om zich te plaatsen voor het EK:

  1. Nederlands Teamleden en eventuele andere klimmers die door de NKBV uitgezonden worden naar internationale wedstrijden, kunnen zich plaatsen voor het EK door een halve finaleplaats te halen tijdens de Boulder World Cup wedstrijden voorafgaand aan het EK.
  2. Nederlands Teamleden en klimmers die meedoen aan de Nationale Boulder Competitie wedstrijden kunnen zich plaatsen door bij de eerste twee te eindigen in de eindstand van de Nationale Boulder Competititie. (Alle competitie wedstrijden tellen mee in de eindranking).
In het geval dat er een klimmer aan beide eisen voldoet (1 en 2), wordt er doorgeschoven en kan er een extra klimmer uit de competitie meedoen.
Voorbeeld: Klimmer X haalt een halve finale bij een world cup en eindigt bij de eerste 2 in de competitie. Dan plaatst de nummer 3 van de competitie zich ook.


Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?