Ook Vera Zijlstra en Julia Meijer op NK Boulder 2018

29 Juni 2018 09:29:01

Je miste ze al op de deelnemerslijst en gelukkig doen ze wel mee. Afgelopen week zijn Vera Zijlstra en Julia Meijer toegevoegd als deelnemers aan het NK Boulder 2018 in de Apollohal in Amsterdam. Op zaterdag 7 juli starten de zesvoudig boulderkampioene en nationaal kampioen van 2016 om 12:15 uur hun halve finale.

Dispensatie
Vanwege deelname aan internationale wedstijden ten tijde van het nationale boulderseizoen, konden zowel Vera Zijlstra als Julia Meijer niet aan alle kwalificatiewedstrijden deelnemen. Met slechts deelname aan één wedstrijd, hadden beide dames niet genoeg punten om zich te kwalificeren, terwijl ze wel NK ambities hebben. Daarom vroegen ze dispensatie aan. Zoals altijd bij dispensatie-aanvragen heeft de onafhankelijke commissie wedstrijdsport de aanvragen beoordeeld. Na hun goedkeuring zijn zowel Vera en Julia toegevoegd aan de deelnemerslijst van het NK Boulder 2018.

Titelkandidaat
Met een startlijst van vijftien dames gaat op zaterdag 7 juli begint de halve finale van het NK Boulder 2018 om 12:15 uur. Weet regerend Nederlands kampioene Kim van den Hout haar titel vast te houden, of doen Vera en Julia een belangrijke gooi naar het kampioenschap? Of zijn het Jong Oranje klimsters Pleun Frank, Tiba Vroom of Ysa Rakestraw? En vergeet ook competitiewinnares Lauranne Dufour niet. Hoe dan ook, het belooft een heel spannende strijd te worden die je niet wilt missen! Bestel nu nog je tickets om de dames aan te moedigen via de NK Boulder website.

Afmeldingen
Bij de heren meldden Gerke Hoekstra en Max van der Heijden zich al eerder af. Zij hadden zich via de nationale competitie geplaatst voor het NK Boulder 2018. Om het aantal deelnemers weer aan te vullen tot 12, schuiven hiermee automatisch de nummer 13 en 14 op de ranglijst door en zien we ook Robin van Dijk en Enrique Perdok terug in de halve finale die start om 15:00 uur.Meer informatie over het NK Boulder 2018.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?