Ontknoping leadcompetitie aanstaande zondag

02 November 2017 16:11:56

Aankomende zondag 5 november is de ontknoping van de nationale Leadcompetitie bij IVY Climbing in Sittard. Vanaf dan weten we wie zich hebben geplaatst voor het NK Lead 2017.

De winnaars van de competitie zijn min of meer al wel bekend. Twee weken geleden vond bij Klimcentrum Grip, Lead 3 plaats. Deze wedstrijd werd soeverein gewonnen door Tim Reuser en Lynn van der Meer die beide daarmee ook de competitie op hun naam zetten. Grip had ronduit spectaculaire routes geschroefd waar onderstaande fotoserie een mooie indruk van geeft:Aankomende zondag bouwt IFSC hoofdroutebouwer Jan Zbranek (CZE). De Tsjech is één van de meest ervaren internationale routebouwers die vele World Cups van routes heeft voorzien. Vorige maand was hij nog hoofdroutebouwer van het EJK Lead in Perm (RUS). 

Competitiezege 
Bij de heren verwachten we aankomende zondag een interessante wedstrijd. Koploper Tim Reuser moest zich afmelden, waardoor een handvol heren een reële kans maakt op de laatste competitiezege. Routinier Elko Schellingerhout lijkt de beste papieren te hebben maar jonge talenten zoals Nigel Armino, Mark Brand en Leto Cavé zullen deze buitenkans graag benutten.

Damesconcurrentie 
Lynn van der Meer won de laatste competitiewedstrijden ronduit overtuigend en we zouden normaal gesproken ook voor deze laatste wedstrijd haar naam alvast met potlood durven intekenen ware het niet dat de Belgische international Celine Cuypers zich aangemeld heeft en ook meervoudig Nederlands kampioen Rachel Nilwik op de startlijst staat waardoor we bij de dames behoorlijk wat vuurwerk kunnen verwachten. 
 
Voor iedereen die zondag aan wegregenen is in de Ardennen; pak je spullen in en kom naar Sittard voor een spannende ontknoping van de nationale Leadcompetitie!

Voor meer informatie en tickets voor het NK Lead 2017 ga je naar de website.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?