Nieuwe wedstrijdregels beslissend tijdens Boulder 2

17 April 2018 12:03:20

Afgelopen zaterdag werd de tweede wedstrijd uit nationale bouldercompetitie geklommen bij Boulderhal Energiehaven in Utrecht.

Video-impressie door Raymond Haan

Bij de dames lagen er door afwezigheid van vier NED team klimsters, die in Meiringen bij de eerste World Cup Boulder van het seizoen in actie kwamen, mogelijkheden voor een verrassende uitslag. Dit gebeurde uiteindelijk niet. De huidige Nederlands kampioene Kim van den Hout trok de overwinning naar zich toe door alle finaleboulders te toppen. Lauranne Dufour toonde zich een erg constante klimster door net als bij de eerste boulderwedstrijd drie flashen en een zone te scores en daarmee de tweede plek te pakken. Het 15 jarige jeugdtalent Pleun Frank pakte overtuigend de derde plek.

Bonusregel
In de herenwedstrijd was er een opvallende hoofdrol weggelegd voor twee bouwers van Monk Eindhoven. De eerste, Bruno Geurts was hoofdroutebouwer bij de afgelopen twee NK's en liet zaterdag in Utrecht zien dat je als wedstrijdbouwer ook een formidabele wedstrijdklimmer kunt zijn. Hij topte met ogenschijnlijk gemak alle finales en eiste daarmee zijn eerste nationale overwinning op. De andere bouwer, Michiel Hennevelt, onderstreepte dit gegeven door beslag te leggen op de tweede plaats. Mooi detail hierbij is dat de scoreberekening dit seizoen gewijzigd is en dat met de oude berekening Mark Brand, niet derde maar tweede zou zijn geworden. Uitgerekend Michiel Hennevelt hield in 2015 op Siked! een pleidooi voor deze nieuwe rekenmethode waar hij nu dus de vruchten van plukt!

Bekijk de volledige uitslag.

Bekijk een foto-impressie van Boulder 2:

Boulder 2

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?