Nederlands succes op CWIF

15 Maart 2018 12:19:52

Tijdens de Britse internationale wedstrijd CWIF, oftewel de Climbing Works, was afgelopen weekend een flinke vertegenwoordiging van onze nationale toppers aanwezig. Met vier klimmers in de halve finale, was de toon gezet. Oud-NL Teamlid Tim Reuser deed er nog een schepje bovenop en pakte een podiumplek.

Climbing Works is een bouldercompetitie voor iedereen, waarbij wel gezegd moet worden dat je een beetje stevig moet kunnen boulderen. De kwalificatie op zaterdag bestaat uit 30 boulders. De deelnemers, ingevlogen van over de hele wereld, hebben drie uur de tijd om zoveel mogelijk boulders te klimmen. Als ze een boulder in één of twee pogingen geklommen hebben wordt, levert dat punten op. Na de ochtend, middag en avondsessie gaat de top-20 naar de halve finale.

Vier klimmers door
Tiba Vroom, Julia Meijer, Michiel Nieuwenhuijsen en Tim Reuser klommen zo sterk, dat ze de andere 95 deelnemers bij de dames en 203 deelnemers bij de mannen achter zich lieten. Tiba en Julia hadden kwalificeerden zich met 20 boulders, Michiel met 28 en Tim zelfs met 29 uit 30 boulders.

In de halve finale werd Tiba 16e. Julia haalde maar net de finale niet, met uiteindelijk een knappe 8e plek. Michiel kon zijn kwalificatievorm niet terugvinden en werd uiteindelijk 19e. Tim Reuser haalde precies de finale met een 6e plek.

Brons
Van tevoren werd al gezegd dat Tim fit en sterk was, en dat liet hij zien. Met maar liefs 3 Tops en 1 Bonus maakte hij zijn status als "Dark Horse" meer dan waar en pakte gewoon een ongekende 3e plek.

Net geen halve finale
De andere zesklimmers, allemaal uit Jong Oranje, kwamen tekort voor een plek in de halve finale, sommigen maar net. Ondanks het ijzersterke deelnemersveld behaalden zij geweldige resultaten. Don van Laere topte 25 boulders en haalde daarmee de halve finale net niet. Leto Cavé werd 64e, Nikola Byelov 69e en Jens de Louw 84e. Bij de dames miste Pleun Frank net de halve finale met een mooie 26e plek en werd Ysa Rakestraw knap 36e. 

Trainingsdag
Op maandag stond voor het Nederlands Team nog een trainingsdag op de planning in de Climbing Works. Voor het Duitse team werd de wedstrijdwand volgebouwd voor een wedstrijdsimulatie en de Oranjeklimmers waren uitverkoren om de boulders te testen. Dat was voor de klimmers nogmaals een kans om te laten zien wat ze waard zijn. Dit bleef niet onopgemerkt. De Britse topklimster Shauna Coxsey wilde daarom bijvoorbeeld al snel kennismaken met haar toekomstige concurrent: Pleun Frank. Dat belooft nog wat!

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?