Nationale boulderwedstrijden 2013 hebben ander wedstrijdformat

18 Februari 2013 13:51:36

De nationale boulder competities voor jeugd en senioren hebben dit jaar een nieuw wedstrijdformat gekregen dat het accent meer op topsport legt. Met deze wijziging evolueert het wedstrijdaanbod mee met de snelle ontwikkelingen die de bouldersport doormaakt. Daarnaast zal het NJK Boulder niet langer een open wedstrijd zijn.

Boudercompetities jeugd en senioren krijgen gejureerde flashronde Het aanbod aan breedtesport evenementen dat door het snel groeiende aantal boulderhallen in Nederland wordt georganiseerd is sterk toegenomen. Daarnaast investeren meer klimhallen in boulderoppervlakte, wat het mogelijk maakt om ook in de traditionele lead-klimhallen mooie boulder events te organiseren.

Deze ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt om het breedtesport gedeelte (voor de kenners, het open voorronde format) uit het wedstrijdformat te halen. Deze voorronde veranderd nu in een serieuzere gejureerde flashronde waarin deelnemers een beperkt aantal boulders krijgen voorgeschoteld waarin ze ook een beperkt aantal pogingen mogen doen.

De jeugdwedstrijden beperken zich tot deze wedstrijdronde die in twee startgroepen, afhankelijk van de leeftijd, wordt gehouden. Bij de senioren volgt er nog een finale die in grote lijnen hetzelfde blijft als voorgaande jaren. Deze finale willen we verder doorontwikkelen als publiekstrekker, want boulderwedstrijden zijn ontzettend leuk en spannend om naar te kijken.

Deelnemers NJK Boulder plaatsen zich via jeugd bouldercompetitie
Het Nederlands Jeugd Kampioenschap Boulderen zal vanaf 2013 niet langer een open wedstrijd zijn. Deelnemers aan het NJK Boulder worden uitgenodigd op basis van resultaten in de competitie: De 75% hoogstgeplaatste deelnemers in de competitie eindstand per wedstrijdcategorie, met een minimum van 8 en een maximum van 12, plaatsen zich voor het, NJK Boulder 2013.

Meer informatie vind je in het overzicht Nationale wedstrijden 2013

Beslissingen over het wijzigen van wedstrijdformats worden gemaakt door de NKBV Commissie Wedstrijd Sport. Deze commissie bestaat uit: Jeroen Bliek, Casper ten Sijthoff, Ferdinand Schulte, Pim Cattenstart, Dirma Passchier en Floriaan Drewes. De commissie wordt ondersteund door NKBV medewerker wedstrijdsport Tim van der Linden.
Contact NKBV bureau: 0348 48 50 99 - wedstrijden@nkbv.nl


Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?