NOC*NSF bouwt Topsport-subsidie Sportklimmen af

10 December 2012 16:13:44

Vorige week kregen wij het bericht dat NOC*NSF de Topsport-subsidie voor Sportklimmen de komende twee jaar afbouwt. Dat betekent dat wij - zoals het er nu voor staat - de komende twee jaar minder Topsport-subsidie ontvangen en vanaf 2015 niets meer. 

De maatregel vloeit voort uit de zogenaamde Top 10-strategie van NOC*NSF, waarbij zij het subsidiegeld focust op die sporten die het meest perspectief bieden op een top tien-resultaat. Omdat Sportklimmen nog een sport in ontwikkeling is, vallen wij nu helaas buiten de boot. Ondanks het feit dat het Nederlands Team Boulder vorig jaar wereldwijd als tiende eindigde en Jorg Verhoeven dit jaar een vijfde plaats op het WK Lead behaalde.

Wij zijn het niet eens met de argumenten. Wij zijn daarover in gesprek met NOC*NSF en zijn een beroep tegen de beslissing aan het voorbereiden. Wat de afloop daarvan ook zal zijn, vast staat dat wij de komende jaren blijven investeren in topsport. Want wij geloven in het potentieel van het Nederlands klimtalent en zien een veelbelovende groei in de ontwikkeling van klimsport in Nederland. Topsportondersteuning is bovendien een belangrijk instrument in de totale ontwikkeling van de klim- en bergsport. Wij houden je op de hoogte van de voortgang.

ER ZIJN AL REACTIE(S) 2 Dit onderwerp wordt besproken in het forum
Mee discussieren Login hier in
Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?