NK Lead 2017 aanstaande zaterdag

15 November 2017 15:46:02

Aankomende zaterdag, 18 november, barst in Utrecht de strijd los om de nationale Lead titels 2017.

Bij de heren verdedigt de 24-jarige Tim Reuser uit Rotterdam zijn huidige titel tegen een mix van jong talent en ervaren klimmers. Nigel Armino uit Wehr-Selfkant en de Amsterdammer Mark Brand, beiden 19 jaar oud, behoren tot de grootste uitdagers van de eerste categorie. Van de 33-jarige Truong Ngo uit Eindhoven verwachten we dat hij al zijn wedstrijdervaring zal inzetten voor een gooi naar de nationale titel.

 
Bij de dames krijgen we sowieso een nieuwe Nederlands kampioen Lead, want Nikki van Bergen is herstellende van een knie operatie, en kan daardoor haar titel niet verdedigen. De competitieoverwinning ging twee weken geleden in Sittard bij IVY Climbing naar Lynn van der Meer en daarmee heeft ze de beste papieren in huis. Maar er zijn meer gegadigden. Neem bijvoorbeeld tweevoudig Nederlands lead kampioen Rachel Nilwik, die zal zaterdag zeker voor een derde titel gaan. Ook Iris Straatsma en Marianne van der Steen kunnen we optekenen als kanshebbers.
 
Het kampioenschap vindt plaats in het gloednieuwe klim-en bouldercentrum Neoliet in Utrecht. De hoofdwand is ontworpen als wedstrijdwand voor grote kampioenschappen. Hoofdroutebouwer van het NK Sam van den Vorstenbosch bouwt sinds afgelopen maandag aan de twee finaleroutes waarop de titelstrijd zaterdag wordt uitgevochten. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar via nklead.nkbv.nl, maar wees er snel bij want op=op! 

Kun je niet komen of zijn er geen kaarten meer? Het NK Lead 2017 wordt ook live uitgezonden via livestream.


Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?