Laurens Machiel en Corien Prins winnen ijsklimwedstrijd Knoope Open Ice

24 Januari 2013 15:41:30

Op woensdag 23 januari vond voor de derde keer een door de NKBV georganiseerde ijsklimwedstrijd plaats op de bevroren waterval van Thomas Knoope in Bodegraven. De winst ging bij de heren naar Laurens Machiel uit Utrecht. Corien Prins uit Eindhoven pakte de gouden medaille bij de dames.

23 heren en 10 dames streden in de kwalificatieronde om een plek bij de top 6 die goed was voor deelname aan de finale.
Op het ijs waren lijnen gespoten waar de klimmers binnen moesten blijven met hun ijsbijlen en stijgijzers. Op deze manier ontstond een moeilijke route waarin kracht, techniek en uithoudingsvermogen de doorslag gaf.
De heren waren goed in vorm. 14 Klimmers topte de route, waardoor de tijd de doorslag gaf in het bepalen van de beste 6. Bij de dames topte precies 6 van de 10 dames.

In de finale werden de klimmers, ondanks de kou, door zo'n 130 toeschouwers aangemoedigd. Bij de dames wist ervaren sportklimster Corien Prins de route niet te toppen, maar wel als hoogste van de dames te eindigen. Tweede werd Kathy Luijten voor Monique de Groot.

Bij de heren was het een spannende strijd in het hoogste gedeelte van de route waarin 'gedrytoold' moest worden op klimgrepen. Lange tijd stond Klaas van Hagen op de eerste plaats, tot de laatste klimmer in actie kwam. Laurens Machiel wist, met de nodige inventiviteit, een groot deel van het drytool gedeelte te klimmen. Hij eindigde bij het verstrijken van de 6 minuten klimtijd het hoogst, vlak onder de top. De derde plaats ging naar Vincent Perrin uit Amsterdam.

Bekijk hier de volledige uitslag

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?