Jong Oranje een ervaring rijker terug uit Innsbruck

11 September 2017 08:26:26

De tienkoppige afvaardiging van Jong Oranje is terug uit het Oostenrijkse Innsbruck. Daar vond afgelopen week het Wereld Jeugdkampioenschap klimmen plaats. De Nederlandse klimmers waren van de partij in alledrie de wedstrijddisciplines en zijn met een flinke dosis internationale ervaring naar huis gegaan.

Videoverslag
Hoogtelijnredacteur Ico Kloppenburg was in Innsbruck. Hij nam ons deze week mee door het toernooi via enkele videoverslagen. Bekijk de wedstrijdlocaties:

Impressie Klimcentrum Innsbruck from Ico Kloppenburg on Vimeo.

Boulder
Het toernooi werd op 30 augustus afgetrapt met de boulderdiscipline. Mischa Radt, Leto Cavé, Sam Swalue, Isabelle van der Heijden (Jeugd B), Mikola Byelov, Zeno Schaekers (Jeugd A), Don van Laere, Julia Meijer en Tiba Vroom (Jeugd Junioren) verschenen aan de start. Leto Cavé wist de halve finale te bereiken en eindigde als 9e! Bekijk de volledige uitslag.


Foto: Paul Lahaye

Speed
Zeno en Sam pakten op de helft van het toernooi ook de speeddiscipline mee en behaalden een 57ste en 39ste plek. Zeno showde bij zijn uitschakeling nog wel even zijn plankkwaliteiten op de wand, wat hem een eervolle vermelding opleverde:Lead
Het koningsnummer van de wedstrijdsport stond eind vorige week op het programma. Mischa, Leto, Sam, Isabelle (Jeugd B) Zeno (Jeugd A) en Lynn van der Meer (Jeugd Junioren) klommen mee in de leaddiscipline. Opnieuw wist Leto een halve finaleplaats te bemachtigen. Ook Lynn plaatste zich bij de beste 26. De klimmers eindigden op een 22ste en 26ste plek.


Foto: Paul Lahaye

Bekijk voor een algemene impressie de foto's in ons foto-album:
 


Buenos Aires 2018
Na de wedstrijden in de losse klimdisciplines, streden dit weekend de beste 20 klimmers van het WJK in Innsbruck in de Combined Finals, een finale en tevens kwalificatie-event voor de Olympische Jeugdspelen van 2018 in Buenos Aires. Jong Oranje werd in deze laatste ronde niet vertegenwoordigd.

EJK Boulder
Het komende internationale toernooi is verderop deze week. Tiba Vroom, Jens de Louw en Don van Laere meten zich op 15 en 16 september met de Europese topjeugdboulderaars tijdens het Europees Jeugdkampioenschap Boulder in Slany, Tsjechië. Volg het team via Dutch Climbing Team.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?