IJsklimmers sluiten seizoen als zilveren team

06 Maart 2018 09:46:45

Terwijl in Nederland onze neuzen bevroren, maakte het Nederlands IJsklimteam in Finland gretig gebruik van de ijzige omstandigheden tijdens de European Cup Iceclimbing in Oulu eind februari.

Dennis van Hoek pakte het goud in Finland en claimde daarmee de eerste plek in de overall ranking van de speeddiscipline van het ijsklimmen. Ook in de leaddiscipline pakte Dennis zeer verdienstelijk een medaille. Hij werd overall tweede, net als ijsklimster Marianne van der Steen. Marianne stond twee keer op het leadpodium met een tweede en derde plek in respectievelijk  Domzale (SLO) en Bratislava (SVK). 

Ook in het World Cup circuit gooide het duo hoge ogen. De zesde plaats van Marianne in de leaddiscipline van de European Championship en achtste tijdens de World Cup afgelopen weekend in het Russische Kirov, leverde Dennis en Marianne de tweede prijs op in de ranking voor ‘gecombineerde teamprestatie’. Ze eindigden hiermee achter Rusland dat met een 47-koppig team meedeed en voor Finland met zes klimmers. Een zeer mooie prestatie!

Bekijk alle prestaties van het Nederlands IJsklimteam op de website van de UIAA.

Foto: Pato Pix

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?