Het workshop-seizoen is begonnen

21 Februari 2013 13:41:16

De nachten worden weer korter, de dagen langer. Tijd om naar buiten te gaan!

Mountainbiken, bergwandelen, klettersteigen, oriëntatie, weerkunde, touwtechnieken, fotografie, speleologie, hoogteziekte en overnachten in een Port-a-ledge. Dit voorjaar worden weer veel verschillende workshops aangeboden in Nederland, België en Duitsland. Goed voorbereid de bergen in gaan, dat leer je bij de NKBV.

Bergwandelworkshop
Bijvoorbeeld op een bergwandelworkshop in de Ardennen. Vanuit onze eigen berghut in Sy.  Er zijn bergwandelworkshops voor gezinnen met jonge kinderen (2-7 jaar), oudere kinderen (8-14 jaar), maar ook voor volwassenen. 
Klik hier voor meer informatie


Oriëntatie in de bergen
Plotseling opkomende wolken terwijl je net een sneeuwveld oversteekt of een splitsing zonder bordje? Hoe zit het eigenlijk met die stipjes en lijnen op de kaart? De weg vinden in de bergen is nét even anders dan in Nederland. Tijdens een weekend in de Ardennen, goed gevuld met praktijk en theorie, leer je omgaan met kaart, kompas, hoogtemeter en GPS. 
Heb je al ervaring in het gebruik van kaart en kompas, dan kun je ook de workshop GPS volgen in Nederland. Deze duurt maar een dag.
Klik hier voor meer informatie


Weerkunde
Niet alleen het oriënteren in de bergen verschilt met Nederland, ook het weer is anders. Een beetje regen in het dal kan al snel een fikse sneeuwstorm zijn boven op de pas. Onze docent en meteoroloog vertelt je alles over wolkenpatronen en koudefronten. Deze eendaagse workshop wordt gegeven op verschillende locaties in Nederland.
Klik hier voor meer informatie


Hoogteziekte
Iedereen die de bergen in gaat zal te maken krijgen met de hoogte. Meestal blijft het bij uitpuffen na een iets te snelle klim in de wat ijlere lucht. Ga je echter een trektocht maken in de Himalaya, dan krijg je al snel te maken met meer ernstige verschijnselen. Iedereen die boven de 3500m slaapt zal namelijk in meer of mindere mate last krijgen van hoogteziekte. Dit wordt nog erg vaak onderschat. Artsen van de Medische Commissie van de NKBV leren je in één avond de symptomen herkennen en voorkomen. Een múst voor iedere Nepal-ganger.
Klik hier voor meer informatie


Klettersteigen (Via Feratta)
Ieder jaar worden er nieuwe klettersteige (of via ferrata) gebouwd in de Alpen, en niet voor niets. Je krijgt op een avontuurlijke, sportieve en veilige manier toegang tot de verticale bergwereld. Je leert veilig klettersteigen (met of zonder kinderen) tijdens een van de workshops in Nederland of Duitsland. 
Klik hier voor meer informatie


Alpiene touwtechnieken
Seilrolle, Münchhausen, prusikken, de HMS afbinden. Je leert het allemaal tijdens de alpiene cursus.  Na een jaar is dit echter al weer redelijk weggezakt bij de meeste mensen. Om meer uit je tijd in de bergen te halen kun je hier in Nederland alvast de belangrijkste knopen en technieken weer doornemen.
Klik hier voor meer informatie


Speleologie
Niet de berg op maar de grond in. Speleologie lijkt niets met bergsport te maken te hebben, maar veel van de technieken die bij speleologie gebruikt worden zijn vergelijkbaar met de bergsport. De workshop speleologie wordt dan ook gegeven in een klimgebied in België. (en dan ook echt ín de klimrotsen).
Klik hier voor meer informatie


Mountainbiken
Veel NKBV-ers nemen de mountainbike mee op vakantie. Op de fiets heb je ook in de bergen een grotere 'bereik' en afdalen wordt ineens wel erg spectaculair. We bieden daarom nu ook mountainbike workshops aan in Nederland en België. In deze workshops leer je moeilijke paadjes berijden, goed stijgen en dalen en de basics over fietstechniek. Er zijn eendaagse workshops door heel Nederland heen en een workshop van een weekend in de Ardennen vanuit onze Tukhut. 
Klik hier voor meer informatie


Fotografie in de rots
In de BLOK of de Hoogtelijn zie je ze elke keer weer staan: spectaculaire foto's van mensen die steile rotsroutes beklimmen. Hoe doen ze dat toch? Samen met Martin Fickweiler ga je vanuit de Tukhut in Sy de rotsen in. Je leert in deze workshop veilig fotograferen aan touwen die je zelf hebt geïnstalleerd in de rotsen.
Klik hier voor meer informatie


On the Edge in a Port-a-Ledge
Voor veel klimmers is het een droom om eens te overnachten in een port-a-ledge. Een soort tentje aan de wand. Alleen....hoe pak je dat aan? Samen met de pro Martin Fickweiler leer je hoe je een port-a-ledge opbouwt. Daarna ga je natuurlijk ook overnachten in dat ding. We eindigen de workshop de volgende ochtend met ontbijt op bed!
Klik hier voor meer informatie

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?