Hester Frima-de Boer en Greg Nieuwenhuys winnen Bergans NK Toerskiën 2017

27 Maart 2017 07:57:32

In het Zwitserse Disentis zijn afgelopen weekend Greg Nieuwenhuys en Hester Frima-de Boer Nederlands kamioen Toerskiën geworden. Op het Bergans NK Toerskiën 2017 bleven ze met een tijd van 2:21:27 en 3:25:08 hun competitie voor.

De 33 atleten werden getrakteerd op een zonnige zondag in Disentis. Er lag veel sneeuw op het parcours 'Verclisa', van 14,4 kilometer en de condities waren uitstekend. Dat neemt uiteraard niet weg dat het een zware wedstrijd was, waarbij de deelnemers flink moesten ploeteren om de 1.745 hoogtemeters stijgen en dalen te overwinnen.

Heren
Na 2 uur en 21 minuten kwamen Greg Nieuwenhuys en Jurgen Mesman gezamenlijk over de finish, waarbij Greg net een paar seconden sneller was en daarmee het goud won. Na nog zes minuten finishte ook Bjorn Verduijn, die daarmee een derde plek opeisde.


Winnaars Greg Nieuwenhuys (m) 1e, Jurgen Mesman (r) 2e en Bjorn Verduijn (l) 3e

Dames
Bij de dames was het Hester Frima-de Boer, die na 3 uur en 25 minuten over de finish kwam en daarmee het goud pakte, op 12 minuten gevolgd door Dorien Geertsema. Milah Wouters behaalde met 4 uur en 7 minuten de derde plek.


Het winaarstrio bij de dames: Hester Firma (m) 1e, Dorien Geertsema (r) 2e en Milah Wouters (l) 3e

Bekijk de volledige uitslag.

Een eerste reactie van Hester op de wedstrijd:

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?