Goud voor Dennis van Hoek bij speed iceclimbing world cup

21 Januari 2013 12:55:16

Op vrijdagavond 18 januari heeft Nederlands Team IJsklimmer Dennis van Hoek een uitzonderlijke prestatie geleverd door goud te winnen bij het speedklimmen tijdens de Iceclimbing World Cup in Saas Fee.

Het speedklimmen wordt al jaren gedomineerd door de Russen. Het was dan ook een grote verrassing dat Dennis de hoogste plek op het podium wist te veroveren. Door deze bijzondere prestatie van Dennis was voor het eerst het Wilhelmus te horen bij een ijsklim world cup wedstrijd.

Nederlands Team IJsklimster Marianne van der Steen eindigde bij het dames speedklimmen op de 12e plaats.

Leadklimmen
Naast het speedklimmen deden Dennis en Marianne ook mee met de discipline lead. Hierbij gaat het niet zozeer om de snelheid, maar om het zo hoog mogelijk klimmen in een zeer moeilijke route. Ook bij deze discipline konden Dennis en Marianne goed mee komen in het deelnemersveld. De 13e plaats van Dennis en 15e plaats van Marianne waren echter niet genoeg voor een plaats in de finale (beste 8).

Uitslag lead heren / dames
Uitslag speed heren / dames

Aankomende wedstrijden
Aankomend weekend komen Dennis en Marianne in actie bij de world cup in het Italiaanse Rabenstein. Het WK Speed is van 8 t/m 10 maart in het Russische Kirov.
Eerder deze maand werd Marianne 2e bij het Ouray Ice Festival in Colorado. Dennis werd 49e bij het WK lead in Korea.

Volg de avonturen van Dennis en Marianne op dennisvanhoek.nl en lavinia-marianne.blogspot.nl.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?