Boulder 2: spannend tot het laatste moment

20 Februari 2017 14:11:46

Afgelopen zaterdag 18 februari vond bij Monk Eindhoven de tweede wedstrijd plaats in de nationale bouldercompetitie. Met 18 dames en 49 heren was de strijd om de zes te vergeven finaleplaatsen hevig. Bij de heren waren Dirk Mol en Elko Schellingerhout twee opvallende finalisten. Beide heren deden in 2014 voor het laatst mee aan de nationale bouldercompetitie en hebben een behoorlijke palmares achter hun naam staan. Bovendien sneuvelden in de voorronde favorieten als Timo Tak en Remmelt Dirksen. Voer voor een spannende finale.

Bloedstollende herenfinale
De eindstrijd bij de heren begon meteen pittig met een lastige sprong naar twee gemene dual texture kommen. Niemand wist hierin te scoren, totdat het de beurt was aan Tim Reuser. In zijn derde poging wist hij de kommen te overmeesteren en klom hij beheerst door naar de top. De tweede boulder was een plaat met microscopisch kleine greepjes afgewisseld met slopers. Dit probleem was voor Elko Schellingerhout. Met machtige controle wist hij als enige de top te bereiken in z'n eerste poging. Finale boulder 3 had serieus vliegwerk in petto. De bonus werd meerdere keren gehaald maar de top bleef voor iedereen buiten zicht. Door naar boulder 4. Elko wist deze te toppen in z'n derde poging en behaalde hiermee een score van twee tops in vier pogingen. Tim had op dat moment een top gehaald in drie pogingen. Er was voor hem dus maar een optie; om de wedstrijd te winnen moest hij dit laatste probleem in één poging oplossen. Tim leek zich hiervan bewust en nam z'n tijd, hij las de boulder nog eens goed in en startte gecontroleerd zijn poging. Deze controle wist hij tot de top vast te houden wat hem de twee overwinning van dit seizoen opleverde. Elko werd na drie jaar afwezigheid heel knap tweede en Don van Laere wist het brons in de wacht te slepen dankzij een miniem verschil met Michiel Hennevelt in de voorronde.

Gemoedelijke damesfinale
 
Bij de dames begon de finale iets gemoedelijker. Iedereen wist de top van boulder 1 te halen en Lynn van der Meer deed dit als enige met een mooie onsight beklimming. De tweede boulder was een ander verhaal, niemand wist hier een score te behalen doordat een verre sprong waarin tijdens de vlucht een kruisbeweging naar een lastige schelp moest worden gemaakt, de weg blokkeerde. Boulder 3 was vervolgens weer te doen. Kim van den Hout, Julia Meijer en Ysa Rakestraw noteerden een onsight terwijl Lynn van der Meer in haar derde poging de topgreep onder controle kreeg. Het laatste probleem van de damesfinale bleek ook oplosbaar en werd qua score bijna een kopie van de derde boulder. Dezelfde dames noteerden een onsight en ook Lynn topte de boulder in dit keer haar tweede poging. Wie had er nu gewonnen? Kim en Julia noteerden beide een 3T4 3B4 score, terwijl Ysa en Lynn een 3T6 3B6 score met elkaar deelden. De countback naar de voorronde moest uitkomst bieden en daarna bleek Julia met de winst naar huis te gaan, Kim het zilver te bemachtigen en Ysa het brons. 
 
Noteer 18 maart in je agenda. Dan vindt Boulder 3 plaats bij Grip Boulderhal in Nijmegen.

Bekijk ook een foto-impressie:
Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?