Aftrap nationale jeugd leadcompetitie in Arnhem

02 Juni 2017 09:22:10

Afgelopen zondag, 28 mei, werd bij Mountain Network Arnhem de nationale jeugd leadcompetitie gestart voor de junioren en AB categorieën. Het leek vooraf een strijd tegen de hitte te worden, maar dankzij effectieve maatregelen van de klimhal werd het zoals gebruikelijk een strijd tegen de zwaartekracht.

In de oudste categorie, de junioren, ging de winst bij de jongens naar IVY climbing klimmer Nigel Armino. Bij de meisjes junioren heerste Team Neoliet met een bezetting van het volledige podium met een zege voor Lynn van der Meer. In de A-groep behaalde Jules Kluwer van Climb Up zijn eerste nationale overwinning en noteerde Carlijn Hukkelhoven de tweede winst voor IVY Climbing. In de jongste groep, de Jeugd B, werden er overwinningen geboekt door Leto Cavé van Team Mountain Network en Top Climbing Twente klimster Sam Swalue. 
 
 
Mocht je geïnteresseerd zijn in de krachtverhoudingen tussen de leeftijdscategorieën, dan is het goed om te weten dat alle jongens dezelfde finaleroute hadden, en de meisjes ook. 
 
De competitie wordt op 18 juni voortgezet bij klimhal Amsterdam.

Bekijk een videoverslag: 

Impressie Jeugdlead 1 from Mountain Network on Vimeo.


Bekijk een foto-impressie:

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?