Aftrap Jeugd Bouldercompetitie bij De Campus

16 Januari 2018 15:53:47

Afgelopen weekend vond de eerste set boulderwedstrijden plaats uit de nationale jeugd bouldercompetitie bij De Campus in Den Haag. De 226 jeugdige deelnemers, zijn een duidelijk signaal dat de groei van de bouldersport zich ook dit jaar gestaag voortzet.

Zaterdag was de eer van de seizoensstart aan de Jeugd B categorie die in de ochtend als eerste van start ging, gevolgd door de Jeugd A en Junioren. De beste zes klimmers plaatsten zich voor de finaleronde die vanaf dit seizoen is toegevoegd aan de wedstrijd voor deze oudste jeugdcategorieën. 

Bekijk een foto-impressie van Jeugd Boulder 1 JAB:
Jeugd Boulder 1 JAB

In de B finale ging de winst bij de meisjes overtuigend naar het verse Jong Oranje-lid Edith Savenije van klimteam Top-it door als enige de tweede finaleboulder te toppen. Bij de jongens ging de winst naar West Coast Climber Ynze Visser die met twee flashes evenveel tops noteerde als zijn teamgenoot Paul Brand en Iwan Pasveer van Team Mountain Network maar dat dus in minder pogingen deed.
 
Monk Amsterdam klimmer Mikola Byelov was in de Jongens A finale oppermachtig en flashte alle drie de finaleboulders! Bij de Meisjes A ging de eerste zege van het seizoen naar Pleun Frank van Monk Jeugd Amsterdam die met een 3T5 3B5 score Top Climbing Twente klimster Sam Swalue drie toppogingen voor bleef.
 
De Jong Oranje-klimmers knalden nog even door. Bij de Junioren kwam de overwinning  van de sterke Don van Laere van Team Delfts Bleau geen moment in gevaar, hij flashte als enige boulder 1 en topte ook als enige de tweede boulder waarmee de overwinning al voor de derde boulder veilig was gesteld, ook deze laatste boulder wist hij in de vijfde poging te toppen. Bij de dames junioren ging de overwinning naar Julia Meijer van Monk Eindhoven die alleen in de tweede boulder een extra poging nodig had voor een mooie drietopper.
 
Jongste jeugd
De volgende dag was het de beurt aan de jongere boulderaars van de Jeugd C, D en E categorieën. Deze groep kreeg tien flash boulders voorgelegd. Meisjes D-klimster Emma Snellen van Team Delfts Bleau wist er wel raad mee en flashte ze alle tien! Cube boulderaar Jiri Kortink deed het ook heel goed met negen flashes en een top in twee pogingen. Bij de E jeugd ging de winst naar Alysha Mulder (Team Mountain Network) en Louk van den Bosch (Team Delfts Bleau.

Bekijk een foto-impressie van Jeugd Boulder 1 CDE:Jeugd Boulder 1 CDE

Het wedstrijdweekend werd afgesloten door de Jeugd C categorie waarin Noor Witte van Team Kids From The Block de hoogste score noteerde samen met Ayers Rookie Ferbe Verburg die Boris van Asselt nipt voor bleef op slechts drie minder bonuspogingen.
 
De volledige uitslagen: JAB CDE
 
De volgende stop is Gropo Bouldergym in Groningen op 3 en 4 februari.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?