Aanstormende Olympiërs op het NJK Boulder in Rotterdam

30 Mei 2017 10:16:54

Op zaterdag 3 juni vindt het Nederlands Jeugdkampioenschap Boulder plaats bij boulderhal Monk in Rotterdam. Boulderen is als onderdeel van de klimsport vertegenwoordigd op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Spotten we aanstaande zaterdag al Olympiërs in de dop?Op de boulderwanden in de nieuwste boulderhal van Monk Bouldergym in Rotterdam gaan vierennegentig bouldertalenten op 3 juni de strijd aan om de Nederlandse titel.

Zes categorieën
Het NJK Boulder is opgedeeld in zes leeftijdscategorieën: de Jeugd E tot en met Jeugd A en de Junioren. Dat betekent dat er kinderen van zeven jaar meedoen, maar ook jongeren die met hun negentien jaar voor het laatst uitkomen bij de Junioren. Jongens en meisjes krijgen per categorie elk vier boulderproblemen voorgelegd die ze in zo min mogelijk pogingen moeten zien op te lossen. Een boulderprobleem is een moeilijke route van grepen in een wand die soms heel schuin overhangt, waarbij het doel is om de top van de route te bereiken. Het gaat hierbij niet om snelheid, maar om het aantal pogingen waarin de top gehaald wordt. Hoe minder, hoe beter.

Programma
10.30 uur Monk Rotterdam open
11.30 uur Start Finale CDE
14.15 uur Einde Finale CDE
14.30 uur Prijsuitreiking CDE
15.00 uur Start Finale JAB
17.40 uur Einde Finale JAB
18.00 uur Prijsuitreiking JAB
18.15 uur Einde NJK Boulder 2017

Kom je de klimmers aanmoedigen? Je bent van harte welkom! 

Bekijk alle deelnemers.

Locatie
Monk Rotterdam
Ceintuurbaan 183
3051 KC Rotterdam

Over Monk Rotterdam
Monk Rotterdam is een grote boulderhal in een voormalige enveloppenfabriek in Noord, op een steenworp afstand van Correct. De hal is eind vorig jaar geopend. Het is een mooi, industrieel pand met een gezellig café, winkel, 700 m2 boulderwand, 170 circuitboulders en een luxe trainingshal. Er kunnen ca. 250 mensen tegelijk sporten. Zowel beginner als pro kan er terecht en er is een speciale jeugdafdeling.


Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?