MEDIACENTRUM

Welkom in het NKBV mediacentrum. Vind op deze pagina alle informatie die je nodig hebt voor publicaties over activiteiten van de NKBV. De NKBV verbindt mensen met een passie voor bergwandelen, alpinisme en sportklimmen. Het hele jaar door, een leven lang. De NKBV geeft vorm aan het verlangen om hoogte te beleven. Samen, op alle niveaus, gedreven en met respect. Voor haar leden wil de NKBV bergen verzetten.

Dit hoger doel wordt onder andere vormgegeven door middel van het geven van voorlichting en het organiseren van reizen, cursussen en wedstijden. Of je nu op zoek bent naar informatie over duurzaamheid, starten met klimmen, olympische ambities, bergwandelen, alpinisme of interviews met grote namen uit de bergsport, we helpen je graag verder.

Heb je voor een artikel of item experts nodig op het gebied van bijvoorbeeld lawine gevaar, extreem alpinisme, sportklimwedstrijden of risico's bij het bergwandelen? De NKBV heeft naast veiligheidsmedewerker Harald Swen een groot netwerk van ervaren klim- en bergsportexperts en internationaal erkende berggidsen. Of wil je zelf eens mee op reis/cursus voor een publicatie? Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Hieronder vind je nuttige informatie, persberichten, agenda, fotogallerij en meer. Meld je in de rechter zijbalk aan voor de nieuwsbrief met het maandelijkse belangrijkste nieuws. Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem contact met ons op:


Perscontactpersonen

Naomi Persoon
T 0348 484 075
E naomi.persoon@nkbv.nl

 


Bij ongevallen kun je direct mailen naar NKBV directeur Robin Baks,
robin.baks@nkbv.nl.

 

Persberichten

Lees een greep uit onze belangrijkste persberichten. Wil je op de perslijst komen te staan? Stuur een mailtje naar naomi.persoon@nkbv.nl

Een wisselende selectie uit relevante nieuws- en persberichten.

Winterbergsport
NK Toerskiën: de verticale uitdaging op ski's - 01/2016
Groot lawinegevaar in de Alpen - 01-2015

Bergwandelen
Toeristen te vaak onvoorbereid de bergen in - 07/2014

Sportklimmen
Sportklimmen naar Olympische Spelen Tokyo 2020 - 09/2015
Nederlandse boulderkoning en -koninging gekroond - 05/2015

NKBV
Alpinist Martijn Seuren omgekomen bij Grandes Jorasses - 07/2015
Klim- en bergsportprestaties bekroond met BergsportAwards - 03/2015
NKBV trapt 2015 af met samenwerking The North Face - 01/2015


Foto's en logo

Op onze Flickr fotopagina vind je de meest recente fotoseries van wedstrijden, reizen en evenementen van de NKBV. Neem een kijkje en neem contact op met naomi.persoon@nkbv.nl voor toestemming de foto's te gebruiken, hoge resolutie-foto's en fotocredits.

Het NKBV-logo ontvang je op aanvraag.


 

Kenniscentrum

In het NKBV-Kenniscentrum vind je een schat aan informatie over winterbergsport, bergwandelen, alpinisme, sportklimmen en veel meer klim-en bergsporten. Je vind van medische informatie tot recalls, van paklijsten tot trainingstips, van ongevallen tot opleidingen. Ga naar het kenniscentrum.

Een greep uit de artikelen uit het kenniscentrum:
Bergsport risicosport
10 tips voor bergwandelen
De 3 W's - uniforme lawineberichten
Blessures en preventie bij sportklimmen


Social Media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, outdoor evenementen en acties via onze social media. Vind ons op Facebook, volg ons op Twitter en bekijk klim- en bergsportvideo's op ons YouTube kanaal.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?