AANGESLOTEN BIJ

IFSC

De IFSC, de International Federation of Sport Climbing, is de overkoepelende internationale sportklimfederatie. De federatie is op 27 januari 2007 opgericht als opvolger van de International Council for Competition Climbing, die op haar beurt was opgericht in 1997. De federatie heeft inmiddels 80 leden en is door het IOC erkend als officieel partner.

De IFSC is verantwoordelijk voor de organisatie van de internationale sportklim- en boulderwedstrijden (lead, speed, boulder) waaronder de Worldcups, Europese kampioenschappen en Wereldkampioenschappen. Het EK-boulder 2013, wat door de NKBV in Eindhoven zal worden georganiseerd, vind plaats onder auspiciën van de IFSC.

Op 4 juli 2011 heeft de IOC sportklimmen op de shortlist geplaatst als potentieel nieuwe sport tijdens de Olympische spelen van 2020. De IFSC is druk bezig er voor te zorgen dat het sportklimmen gekozen wordt.

Meer informatie over de IFSC kun je hier vinden: www.ifsc-climbing.org

ISF

De International Skyrunning Federation is in 2008 ontstaan uit de Federation for Sport at Altitude (FSA). De FSA werd in 1995 opgericht door Marino Giacometti. Deze Italiaanse bergbeklimmer kan gezien worden als de pionier van het Skyrunnen en zette begin jaren 90 al vele Skyrunning records in het Mont Blanc en Monte Rosa gebied. De ISF heeft 32 aangesloten nationale federaties uit zes wereldcontinenten. Meer informatie over de IFC vind je hier: www.skyrunning.com

ISMF

De International Ski Mountaineering Federation is de overkoepelende internationale organisatie voor wat betreft skisport in de bergen. De federatie bestaat sinds 2008 en is voortgekomen uit de International Council for Ski Mountaineering. De ISMF organiseert de internationale toerski wedstrijden waaraan ook de NKBV met een Nederlands team zal deelnemen.

NOC*NSF

Het Nederlands Olympisch Comité * Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) is de bundeling van de georganiseerde sport in Nederland. De negentig aangesloten landelijke sportorganisaties vertegenwoordigen samen ongeveer 27.000 verenigingen met in totaal ruim 4,7 miljoen georganiseerde sporters.
Meer over de NOC*NSF vind je hier: www.nocnsf.nl

UIAA

De UIAA is de overkoepelende internationale bergsportfederatie, waar 82 federaties uit 57 verschillende landen bij zijn aangesloten. De UIAA is in 1932 opgericht - de afkorting staat voor "Union Internationale des Associations d'Alpinisme".

De missie van de federatie is de volgende; het bevorderen van de groei van de bergsport en het klimmen wereldwijd.
Het Internationaal Olympisch Comite heeft de UIAA erkent als de internationale federatie voor alpinisme. De organisatie van ijsklimwedstrijden valt daarmee onder de hoede van de UIAA.
Meer informatie over de UIAA, haar doelstellingen en projecten vind je hier: www.theuiaa.org.

De NKBV heeft in 2012 in Amsterdam de jaarvergadering van de UIAA georganiseerd. Tijdens deze vergadering is Frits Vrijland, oud voorzitter van de NKBV, gekozen als voorzitter van de UIAA. Hij zal deze positie vier jaar bekleden.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?