Sportzomer Nederlands Team Sportklimmen

11 Juli 2018 10:46:21

Al sinds april zijn ze al te zien tijdens de internationale klimwedstrijden, en ook nu de zomerperiode is aangebroken, moet het Nederlands Team Sportklimmen aan de bak. Zo maakte de vorig jaar geblesseerde Nikki van Bergen afgelopen weekend haar rentree tijdens de World Cup Lead in Villars. Ook Jorg Verhoeven, die herstellend was van een blessure, hing aan de Franse wand.

De twee topklimmers miste beide net de halve finale, maar wat was het goed om ze weer op het hoogste niveau te zien mee klimmen!

Debuut Lynn
Ook komend weekend wordt spannend. Met name voor Lynn van der Meer, die voor het eerste deelneemt aan een World Cup Lead. In Chamonix starten donderdag 12 juli Lynn van der Meer, Mark Brand en wederom Jorg Verhoeven en Nikki van Bergen aan hun kwalificatieronde. Volg het team via Facebook of Instagram.

WK Jeugd
Na Chamonix blijven we in Frankrijk voor de World Cup Lead in Briançon op 20 en 21 juli, wanneer tegelijkertijd de jeugd in actie komt op de European Youth Cup Boulder in Sofia (BUL) op 21 en 22 juli. Vervolgens is het een paar weekenden rust tot de Wereld Jeugdkampioenschappen Lead, Boulder en Speed in Moskou (RUS) van 7 t/m 19 augustus.

De verder grote toernooien vinden plaats in september:

31 - 2 september EJK Boulder in Brussel (België)
6 - 16 september   WK Lead, Boulder en Speed in Innsbruck (Oostenrijk)

Paraklimmen
Ook de paraklimmers hebben niet stil gezeten en zijn hard in training voor het WK in Innsbruck in september. Op 
7 en 8 juli nam het team deel aan de Paraclimbing Masters in het Oostenrijkse Imst. Mees Vooijs klim daar zijn eerste internationale wedstrijd en legde meteen beslag op de 2e plek. Fedde Benedictus werd 5e en Renkse Nugter, nog herstellende van een knieblessure, het brons. 
 
Foto: Sytse van Slooten 

 
 
Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?