Lynn van der Meer en Don van Laere naar WJK Moskou

01 Augustus 2018 14:17:45

Volgende week vinden in Moskou de wereldkampioenschappen Lead, Speed en Boulder voor de jeugd plaats. Ook een delegatie van Jong Oranje reist af naar Rusland. Lynn van der Meer komt uit in de discipline Lead bij de Junioren, Don van Laere neemt de Boulder Junioren voor zijn rekening. Julia Meijer en Paul Brand hadden zich ook voor het kampioenschap geplaatst, maar kunnen door omstandigheden niet deelnemen.

Programma
Alle ogen zijn dus gericht op Lynn en Don. Op donderdag 9 augustus start Don zijn kwalificatieronde. Plaatst hij zich voor de halve finale, dan vindt deze plaats op vrijdag. Zaterdag is vervolgens de finale voor de heren junioren.

Lynn moet nog wat langer wachten, maar mag op maandag 13 augustus beginnen aan haar kwalificatieronde. Op dinsdag en woensdag vinden vervolgens de halve finale en finale plaats. 

Bijna 1200 atleten uit 43 landen gaan tijdens het WJK in Moskou met elkaar de strijd aan. Hoe Jong Oranje het ervan af brengt, kun je volgen via Facebook en Instagram of via de livescores van de IFSC.

Vanaf 9 augustus kun je de klimmers ook live volgen via de livestream op de homepage van de IFSC.Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?