Dennis en Marianne winnen opnieuw NK IJsklimmen

18 December 2017 10:11:55

Tijdens het Petzl NK IJsklimmen 17/18 toonden Marianne van der Steen en Dennis van Hoek van team Vertical Life hun buitengewone ijsklimkwaliteiten. Op de speciale drytool/ijsklimwand Kalymnos bij Sportschool Olympos in Utrecht wonnen de twee ieder hun derde Petzl NK IJsklimmen.

Hun superioriteit bleek wel toen zowel Dennis als Marianne zich als enigen een weg wisten te banen door het horizontale wanddeel, helemaal in de nok van de ijsklimwand. Hoewel beide ijsklimmers de eindgreep niet aantikte, was hun prestatie genoeg voor wederom een gouden plak. De twee hebben tot op heden alle ijsklim NK's in Nederland gewonnen. Met uitzondering van de Eerste Nederlandse ijsklimwedstrijd in 2010. Toen werd Marianne van der Steen tweede.... na Dennis van Hoek (mannen en vrouwen klommen dezelfde route).

Bij de dames werd Expeditie Academielid Line van den Berg wederom tweede. Julia van den Goor pakte het brons. Utrechters Laurens Machiel en Bob Smit werden tweede en derde bij de heren.

Internationale wedstrijden
In januari gaat het ijsklimseizoen weer verder in het Franse Champagny. De laatste wedstrijd vindt plaats in Oulu, Finland in februari. 

Afgelopen maand was een ware ijsklimmaand voor de deelnemers. De eerste wedstrijd was in Domzale, Slovenië op 2 december. Erik van Goor, Dennis van Hoek en Marianne van der Steen namen deel. Dennis en Marianne werden respectievelijk 6e en 2e. 

De tweede wedstrijd was in Bratislava, Slowakije op 9 december.  Tamas Fulep, een Zweeds/Hongaarse klimmer die in Nederland woont, werd 35e, Erik 29e, Dennis 11e, Julia van Goor 18e en Marianne 3e. 


Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?