Beter mountainbiken met de NKBV

22 Februari 2013 16:43:08

Veel NKBV-ers nemen de mountainbike mee op vakantie in de bergen. Met de fiets heb je óók in de bergen een groter bereik.
Voor onze leden bieden we dit jaar maar liefst vier verschillende workshops en cursussen aan. Van een dagworkshop in Nederland tot een week singletracks berijden in Oostenijk.

Mountainbike workshop in Nederland
Naast uithoudingsvermogen gaat het vooral om techniek, balans en controle. Onder leiding van NTFU mountainbike-instructeurs maak je mooie tochten en leer je de fijne kneepjes van het vak. Er worden workshops gegeven in Lage Vuursche, Sint Oedenrode, Apeldoorn en Texel.
Klik hier voor meer informatie

 

Mountainbike workshop in de Ardennen
Crossen op uitdagende trails. Dit MTB-weekend is intussen een klassieker! Het is een vervolg op de mountainbike workshop die in Nederland wordt gegeven. Dat je deze workshop gevolgd hebt is wenselijk, maar niet noodzakelijk. Vanuit de NKBV-berghut in Sy maken we mooie tochten. Je fietst ongeveer 40km per dag, dus je conditie moet op peil zijn. Plezier beleven op de mooie trails en technisch beter leren mountainbiken in een ongedwongen sfeer, dat is waar het om draait tijdens het MTB-weekend.
Klik hier voor meer informatie


Mountainbike cursus in de Eifel
De Vulkaaneifel is een mountainbikewalhalla op slechts twee uur rijden van de Nederlandse grens. Hier kun je je vier dagen lang uitleven op 750 kilometer aan heuvelachtige trails. Tijdens de cursus werken we aan het verbeteren van je techniek en breng je die meteen in de praktijk tijdens mooie tochten. Je overnacht in het Eifelhotel Daun, een comfortabel hotel waar je 's avonds lekker kunt bijkomen.
Klik hier voor meer informatie

 


Mountainbike cursus in Oostenrijk
In het zonnige Karinthië liggen de Gailtaler Alpen. Dit gebied rond de Weissensee staat door de mooie bergen, lange trails en het goede klimaat, bekend als een van de beste mountainbike spots in Oostenrijk. Onze standplaats is het luxe 4-sterrenhotel Regitnig in Techendorf. Dagelijks ga je met een mountainbike instructeur op pad en leer je de basistechnieken die verreist zijn voor het mountainbiken in de Alpen. Neem vooral bij terugkomst in het hotel een verfrissende duik in de Weissensee of ontspan in de sauna.
Klik hier voor meer informatie

 

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?