NATIONALE WEDSTRIJDEN

De NKBV organiseert wedstrijden op gebied van toerskiën, drytoolen en ijsklimmen. Hieronder vind je meer informatie, houd de website in de gaten voor data wanneer de wedstrijden worden georganiseerd. 

Toerskiën (ski mountaineering)
Ski Mountaineering kan gezien worden als een toerskiwedstrijd. Het gaat om het zo snel mogelijk beklimmen en afdalen van bergen op ski's. De NKBV organiseerde in 2012 voor het eerst een NK toerskiën in Chamonix, Frankrijk. Het was een onderdeel van de bekende internationale toerskiwedstrijd 'Cols et Cîmes hauts'.

Uitslag NK Toerskiën 2012 Cols et Cîmes hauts, Chamonix, Frankrijk
Uitslag NK Toerskiën 2013 Hochgrat-Skiralley, Oberstaufen, Duitsland

Drytoolen
Drytoolen
 is het 'droge' aspect van het ijsklimmen. Het maakt onderdeel uit van wedstrijdroutes maar kan ook als zelfstandige activiteit worden beoefend. In enkele Nederlandse klimhallen kan je op speciale grepen drytoolen met ijsbijlen. De NKBV draagt ieder jaar zorg voor de organisatie van een drytoolwedstrijd.

IJsklimmen
Met de strenge winters van de afgelopen jaren was het zelfs mogelijk om in Nederland een IJsklimwedstrijd te organiseren. De ijswand was een creatie van ijskunstenaar en alpinist Thomas Knoope die na jaren experimenteren het verticaal ijsmaken volledig onder de knie heeft gekregen.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?