Jelle Staleman 8e Nederlandse Berggids

14 Februari 2013 12:20:50

Jelle Staleman is in juli geslaagd voor de Oostenrijkse opleiding tot UIAGM berggids. Hij is hiermee de 8e actieve Nederlandse berggids. Jelle heeft twee jaar over de opleiding gedaan die onder andere uit de onderdelen watervalklimmen, toerskiën, freeriden, sportklimmen, alpien klimmen (rots- en ijs), reddingstechnieken en methodiek & didactiek bestond.

Jelle behaalde in 2010 al zijn diploma voor 'Staatlich geprüfter Skilehrer' en is nu de enige Nederlander met beide diploma's op zak. Hij was samen met Roeland van Oss 'de jonge hond' van de bekende K2 Expeditie in 2008. Hij kwam tot maar lieft 8000 meter hoogte wat al een hele prestatie is op deze berg.  

Jelle heeft het berggidsen diploma al wat eerder gehaald. Hij heeft dat echter nog niet aan het grote publiek gemeld omdat hij nog aan het werk was aan een blitse website. Die is inmiddels online! Lees meer over Jelle en zijn werk op: www.jellestaleman.nlHuidige Nederlandse berggidsen
Jelle Staleman, Roeland van Oss, Stefan Buis, Martijn Schell, Michiel Engelsman, Robert Steenmeijer, Edward Bekker en (fotograaf) Bernard Van Dierendonck.
Stephen de Jong haalde het berggidsendiploma in 1990 maar is niet meer actief als berggids.Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?