Bomvol (ijs)klimweekend

06 Februari 2018 15:11:45

Afgelopen weekend vonden er meerdere interessante klimwedstrijden plaats. In het hoge noorden van Groningen werd bij Bouldergym Gropo de tweede wedstrijd van beide jeugd bouldercompetities gehouden. Op zaterdag klom de oudere jeugd in de junioren en Jeugd A en B categorieën. Op zondag was de jongere jeugd aan de beurt. Als kers op de taart van het weekend gingen aan de andere kant van de wereld de ijsklimmers de strijd aan op de Chinese World Cup Iceclimbing. Lees hieronder een kort verslag van alledrie de wedstrijden.

Jeugd Boulder 2 JAB
Eerst de strijd in Nederland. Bij de junioren ging de winst naar Jong Oranje klimmer Don van Laere die in de laatste finaleboulder afstand wist te nemen van Trevor Vermoolen. Laura Knops won de wedstrijd door in haar laatste finaleboulder in het minste aantal pogingen de top te bereiken. 

 
Mikola Byelov en Leto Cave hadden in de A categorie een mooie strijd die uiteindelijk op één bonus poging beslist werd in het voordeel van Mikola. Pleun Frank ging bij de meiden met de winst naar huis. 
 
In de B groep hadden de meisjes een spannende finale na twee boulders stonden drie klimsters nog gedeeld eerste. In de laatste boulder werd het verschil gemaakt door Lisa Klem die deze als enige wist te onsighten. Bij de jongens maakte Paul Brand al in de eerste boulder en gaf deze niet meer uit handen. 
 
Bekijk de volledige uitslag.
Bekijk ook een foto-impressie.

Jeugd Boulder 2 JAB

Jongere jeugd 
Op zondag kwamen de C, D en E categorieën in actie. Tijn Mantes en Alysha Mulder klommen in de E groep als enigen alle boulders uit. De D jeugd had totaal geen moeite met de geschroefde problemen, bijna de helft van het deelnemersveld flashte alle boulders waardoor er door de organisatie geïmproviseerd moest worden om tot een uitslag te komen. Er werden twee extra boulders toegevoegd waarna uiteindelijk Finn van den Elst bij de Jongens als winnaar kon worden aangewezen. Bij de Meisjes werd de overwinning gedeeld tussen Nina van der Heide en Emma Snellen.
 
De C jeugd had in de middag wel een uitdagende set boulders waarin Noor Witte en Ferbe Verburg de meeste tops wisten te verzamelen. 
 
Bekijk de volledige uitslag.

World Cup Iceclimbing 
Naast al dit bouldergeweld werd er ook door het Nederlands IJsklimteam mooie prestaties geleverd bij een UIAA World Cup Ice Climbing in China, om precies te zijn in Hohhot, de hoofdstad van de autonome regio binnen Mongolië. 
 
Dennis van Hoek voelde zich prima thuis in deze uithoek op aarde en klom in de halve finale naar een mooie 12e plek. Marianne van der Steen deed hier met een 13e plaats in de halve finale maar weinig voor onder. Bekijk de uitslag.

Terug naar het overzicht
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?