ACTUEEL - ALPINISME

rss

IJsklimmers sluiten seizoen als zilveren team

06 maart 2018 01:00:00 IJsklimmers sluiten seizoen als zilveren team

Terwijl in Nederland onze neuzen bevroren, maakte het Nederlands IJsklimteam in Finland gretig gebruik van de ijzige omstandigheden tijdens de European Cup Iceclimbing in Oulu eind februari.

Lees meer

Hoogtelijn 1-2018: Winter. Licht, lucht en leegte

07 februari 2018 01:00:00 Hoogtelijn 1-2018: Winter. Licht, lucht en leegte

Voor ons sneeuwrijke thema gingen we niet alleen naar Oostenrijk (toerskiën), Noorwegen (langlaufen) en Frankrijk (toeren, winterwandelen en ski-alpinisme), maar stond ook het Mongoolse Altaigebergte op het lijstje. 

Lees meer

Bomvol (ijs)klimweekend

06 februari 2018 01:00:00 Bomvol (ijs)klimweekend

Afgelopen weekend vonden er meerdere interessante klimwedstrijden plaats. In het hoge noorden van Groningen werd bij Bouldergym Gropo de tweede wedstrijd van beide jeugd bouldercompetities gehouden. Op zaterdag klom de oudere jeugd in de junioren en Jeugd A en B categorieën. Op zondag was de jongere jeugd aan de beurt. Als kers op de taart van het weekend gingen aan de andere kant van de wereld de ijsklimmers de strijd aan op de Chinese World Cup Iceclimbing. Lees hieronder een kort verslag van alledrie de wedstrijden.

Lees meer

Wildspitze, huttentocht en klettersteig

21 januari 2018 15:16:54 Wildspitze, huttentocht en klettersteig

winnaars van Hoogtelijn-prijsvragen

Tijdens de Bergsportdag 2018 afgelopen zondag 21 januari heeft Hoogtelijn de winnaars bekend gemaakt van de prijsvragen ter gelegenheid van de 100ste Hoogtelijn. De bijna voltallige redactie van Hoogtelijn (eindredacteur Femke Welvaart en negen vrijwilligers uit de vereniging), was aanwezig. Ze zetten de bijna drie prijswinnaars plus zes eervolle vermeldingen in het zonnetje.

Lees meer
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?