VERZEKERING>> Ik word lid en sluit direct mijn reisverzering af.


>> Ik ben al lid en wil mijn reisverzekering of die van een gezinslid direct afsluiten.

Als skiër, snowboarder of sneeuwschoenwandelaar blijf je niet altijd op de uitgezette pistes. Helaas stopt de dekking van de meeste reisverzekeringen vaak dáár waar jouw avontuur begint. Off-piste wordt het terrein moeilijker en heb je meer kans op lawines. Geen punt voor avontuurlijke en ervaren off-piste skiërs, snowboarders en sneeuwschoenwandelaars. Maar loop je een blessure op waardoor je niet meer verder kunt, dan ben je afhankelijk van de reddingsdiensten om je van de berg te halen. De rekening van een paar duizend euro voor het helikoptervluchtje? Die is als het tegenzit voor jou.

Ook off-piste

Bij reisverzekeringen die beweren dat ze wintersport dekken, staat vaak in de polisvoorwaarden dat dit alleen geldt op off-piste terrein tot een bepaalde lawinecode en/of onder deskundige begeleiding. Controleer dus of je goed verzekerd bent voor je je ski's/snowboard/sneeuwschoenen onderbindt. Als je verzekering off-piste niet volledig dekt, is het aan te raden om je aanvullend te verzekeren of over te stappen naar een reisverzekering met volledige off-piste dekking zoals die van de NKBV.

Alle off-piste afdalingen en tochten vallen bij de NKBV-reisverzekering onder de dekking. Daarbij maakt het niet uit of je ze zelfstandig onderneemt of onder begeleiding van een professional. Let op: De bij catastrofaal lawinegevaar (schaal 5) geldende beperkingen/verboden moeten natuurlijk wel in acht gehouden worden. Wie in een skigebied off-piste onderweg is, moet zich ook aan de specifieke regels van het skigebied houden.

>> Bekijk hier de polisvoorwaarden.


Voordelige reisverzekering

De NKBV vindt dat haar bijna 58.000 leden zelfstandig ski-, snowboard- en/of sneeuwschoentochten moeten kunnen maken, ook als die buiten de piste gaan. Daarom biedt de vereniging een reisverzekering aan met volledige off-piste dekking (dus ook bij lawinecode >3). Deze dekt winterbergsport op alle soorten terrein voor maar € 28,- per kalenderjaar. Oók als je hierbij de piste verlaat.

Informatie en afsluiten

Alleen NKBV-leden kunnen de verzekering afsluiten. Hier vind je informatie over het afsluiten van de verzekering inclusief het lidmaatschap en informatie over het afsluiten van de verzekering als bestaand NKBV-lid.

De NKBV biedt ook een annuleringsverzekering

Natuurlijk ga je er niet van uit, dat een door jou geboekte reis moet worden geannuleerd of voortijdig moet worden afgebroken. Als zich onverhoopt toch iets voordoet, zijn de kosten voor het annuleren van je vakantie met de doorlopende NKBV-annuleringsverzekering goed gedekt. Meer informatie over de verzekering vind je hierboven onder het navigatie-item 'annuleringsverzekering'.  


De reis- en annuleringsverzekering is tot stand gebracht via bemiddeling van onze verzekeringsmakelaar Mercer.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?