VERZEKERING

# bergwandelen, bij ons wel goed verzekerd

Tijdens een bergwandeling gaat een wandelpad soms ongemerkt over in een bergwandelpad. Ben je hierop beland, dan is er geen garantie meer dat het pad goed onderhouden is. Losse stenen, gladheid door regen of sneeuw, of weggespoelde delen kunnen de weg dan moeilijker begaanbaar maken. Geen punt voor avontuurlijke en ervaren bergwandelaars, zo lang er niets gebeurt. Maar loop je een blessure op waardoor je niet meer verder kunt, dan ben je afhankelijk van de reddingsdiensten om je van de berg te halen. De rekening van een paar duizend euro voor het helikoptervluchtje? Die is als het tegenzit voor jou.

Ook op ongebaande paden

Bij reisverzekeringen die beweren dat ze bergwandelen dekken, staat vaak in de polisvoorwaarden dat dit alleen geldt op gebaande paden en/of onder deskundige begeleiding. Controleer dus of je goed verzekerd bent voor je op pad gaat. Als je verzekering geen bergsport dekt, is het aan te raden om je aanvullend te verzekeren of over te stappen naar een reisverzekering met bergsportdekking zoals die van de NKBV.

Voordelige reisverzekering

De NKBV vindt dat haar bijna 58.000 leden zelfstandig tochten moeten kunnen maken, ook als die buiten de gebaande paden gaan. Daarom biedt de vereniging een reisverzekering aan met bergsportdekking. Deze dekt bergwandelen en (winter) bergsport op alle soorten terrein voor maar € 26,50 per jaar. Oók als je hierbij het pad verlaat om foto’s te maken bij een sneeuwveld of waterval.

Informatie en afsluiten

Alleen NKBV-leden kunnen de verzekering afsluiten. Hier vind je informatie over het aflsuiten van de verzekering inclusief het lidmaatschap en informatie over het afsluiten van de verzekering als bestaand NKBV-lid.

De NKBV biedt ook een annuleringsverzekering

Natuurlijk ga je er niet van uit, dat een door jou geboekte reis moet worden geannuleerd of voortijdig moet worden afgebroken. Als zich onverhoopt toch iets voordoet, zijn de kosten voor het annuleren van je vakantie met de doorlopende NKBV-annuleringsverzekering goed gedekt. Meer informatie over de verzekering vind je hierboven onder het navigatie-item 'annuleringsverzekering'.  


De reis- en annuleringsverzekering is tot stand gebracht via bemiddeling van onze verzekeringsmakelaar Mercer.Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?