Agenda

Bivakweekend

12 februari 2016 t/m 14 februari 2016 door Regio Amsterdam Bivakweekend

Altijd al eens een winter bivaktocht in de Ardennen willen maken? Dat kan nu, samen met ervaren deelnemers op de door NKBV regio Amsterdam georganiseerde bivaktocht. (zie verslag klik hier) Deze bivaktocht is een tweedaagse wandel trektocht met volle bepakking over een afstand van 50 a 60 km met overnachtingen in de natuur. Vertrek vrijdagavond en einde zondagmiddag. 

We lopen in de heuvelachtige Ardennen over grotendeels onverharde paden en wegen met af en toe een doorsteek door het terrein. Omdat we onderweg bijna niets tegen komen is het belangrijk om eten en drinken voor onderweg mee te nemen zodat we zelf ons potje voor de warme maaltijd kunnen koken. Overnachten doen we in de natuur, waarbij we gebruik maken van een bivakzak of een stuk plastic tegen de regen. Tenten zijn niet toegestaan! Het bivakweekend gaat ongeacht de weersomstandigheden (regen, sneeuw of strengevorst) altijd door hou dan ook rekening met deze weersomstandigheden. Het doel van de tocht is materiaal, conditie en oriëntatie in het terrein te testen en trainen(zie verslag klik hier), En er natuurlijk een gezellig wandel weekend in de vrije natuur van te maken en te genieten van de omgeving.

(Verslag bivak december 2014)

Bezoek regiowebsite

Dagwandeling Kennemerduinen

14 februari 2016 door Regio Noord-Holland Dagwandeling Kennemerduinen

Wandeling Kennemerduinen vanaf station Overveen onder leiding van Herman. Het Nationale Park de Kennemerduinen vormt een afwisselend wandelgebied met beschutte binnenduinen, ruige stuifduinen, grote grazers en toegang tot het strand. Vertrek 10.15 uur.

 

Bezoek regiowebsite

Reddingstechnieken rots 2.0

14 februari 2016 door Regio Midden-Brabant Reddingstechnieken rots 2.0

Voor de wat gevorderde klimmer!! Een reddingstechnieken cursus rots 2.0, een leuke activiteit voor de gevorderde klimmer. Zondag 14 februari wordt onder mogelijk alpine omstandigheden getraind op de reddingstechnieken op hoogte

Bezoek regiowebsite

Wandelzondag Wijk aan Zee - Egmond aan Zee

14 februari 2016 door Regio Rijnland Wandelzondag Wijk aan Zee - Egmond aan Zee

DEZE WANDELING IS VERVALLEN!

Van de 4880 km lange E9, van Sangres in Zuid-Portugal tot aan de Baltische staten.lopen we vandaag een stukje Kustpad van ongeveer 20 kilometer langs de rand van Nederland.

Bezoek regiowebsite

FILTER

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?