<![CDATA[NKBV actueel]]> <![CDATA[Jorg Verhoeven naar halve finale WK Boulder]]> <![CDATA[NK Vertical KM; de ultieme 1000 hoogtemeters uitdaging]]> Op 25 oktober vindt in het Zwitserse Fully de tweede editie van het NK Vertical KM plaats. Heb je altijd al willen weten hoe snel je 1000 hoogtemeters kunt overbruggen? Of wil je een gooi doen naar de nationale Skyrunning titel? Zorg dan dat je hier bij bent!

]]>
<![CDATA[Vier Nederlandse toppers naar WK Boulder]]> <![CDATA[Ongevallen en reddingsacties door slecht weer in de Franse Alpen]]> In de Franse Alpen hebben de afgelopen dagen meerdere reddingsacties plaatsgevonden nadat alpinisten door het slechte weer in de problemen waren geraakt. Twee Nederlandse klimmers moesten twee nachten op de berg doorbrengen omdat een redding door de weersomstandigheden niet mogelijk was. De slechte condities als gevolg van de sneeuwval hoog in de bergen waren waarschijnlijk ook aanleiding voor het ongeval op de Aiguille de Argentière in het Mont Blanc Massief. Hierbij kwamen dinsdag 6 personen om het leven.]]> <![CDATA[Ook NKBV over op SEPA IBAN methode]]> <![CDATA[Aantal dodelijke bergongevallen neemt af]]> Het aantal bergongevallen met een dodelijke afloop neemt af. Dat blijkt uit de ongevalscijfers over 2012 en 2013 die afgelopen week door de Duitse Alpen Vereniging (DAV) werden bekendgemaakt. De cijfers onderstrepen de lange termijn trend van een steeds veiliger wordende bergsport. Zo was in 2012 het aantal dodelijke slachtoffers met 28 lager dan ooit tevoren. 2013 kende met 36 slachtoffers het op twee na laagste aantal dodelijke ongevallen.  

 


]]>
<![CDATA[Kijk en luister naar klimmers in de media]]> <![CDATA[Eerste beklimming Mont Blanc 228 jaar geleden]]> <![CDATA[Parking Freyr afgesloten]]> <![CDATA[IJsslag op normaalroute Weissmies]]> Door het afsmelten van de gletsjer zijn op de noordwestflank van de Weissmies waar de normaalroute verloopt, instabiele seraczones ontstaan. Dat meldt de Zwitserse Alpenvereniging (SAC).]]>