<![CDATA[NKBV actueel]]> <![CDATA[Vacature: Medewerker Bergsportreizen]]> De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) is op het gebied van bergsportreizen de grootste specialist van Nederland. Of het nu gaat om een eendaagse workshop, meerdaagse cursussen of mooie reizen naar afgelegen berggebieden, voor elke leeftijd en op ieder niveau is er een reis te vinden, zowel in de zomer als de winter. We hebben een ruim reis- en cursusaanbod voor bergwandelaars, alpinisten en sportklimmers.

]]>
<![CDATA[12 november: XSAC najaarsreĆ¼nie]]> <![CDATA[Kom naar het Trainersweekend op 10 en 11 december]]> In het weekend van 10 en 11 december 2016, organiseert de NKBV het Trainersweekend. Een inspirerend bijscholingsweekend, speciaal voor sportklimtrainers. Tijdens het event volg je lezingen en workshops van grote namen uit de klimsport zoals Patxi Usobiaga, Madeleine Eppensteiner en Jorg Verhoeven. Maar ook Olympisch Windsurfkampioen Dorian van Rijsselberghe doet een boekje open over topsporten in een lifestylesport.

]]>
<![CDATA[Reinhold Messner op 16 en 17 december in Antwerpen]]> <![CDATA[Veel pech tijdens expeditie Yawash Sar]]> Waar het Alpine Adventures Team afgelopen zomer grote plannen had voor een expeditie in Pakistan, kwam het team onverrichter zaken terug naar huis. "De expeditie had te kampen met tegenslag. Twee maanden voor vertrek kwam het vreselijke nieuws dat onze vriend en teamgenoot Bas van der Smeede voor de tweede keer met leukemie kampt. Voor hem en Saskia zag de zomer er in een klap heel anders uit. Bas werkt nu hard aan zijn herstel en we kijken vol goede moed vooruit naar de volgende avonturen met Bas en Sas."

]]>
<![CDATA[Tim Pleijte en Jorien Delhez winnen NK Skyrunning]]> <![CDATA[Deelnemers NK Lead 2016 bekend]]> NK Lead 2016.]]> <![CDATA[Wie plaatst zich voor het NK Lead 2016?]]> NK Lead 2016 bij Klimmuur Centraal Amsterdam.]]> <![CDATA[Dutch Drytool Event bij Kalymnos]]> <![CDATA[NK Skyrunning van start]]> ISF World Series races. Op vrijdag lopen de deelnemers het onderdeel Vertical KM. Een race met 1000 hoogtemeters over een parcours van 3000 meter. Dat betekent een geitenpaadje recht omhoog de bergen in die het Gardameer flankeren. Op zaterdag 15 oktober vindt de Skyrace plaats, waarin 2800 hoogtemeters worden afgelegd over 27km. Er zijn drie titels te vergeven: twee voor beide individuele races en een Overall titel Skyrunning.]]>