<![CDATA[NKBV actueel]]> <![CDATA[Rotsen gesloten vanwege broedende vogels]]> Het wordt prachtig weer, dus komend weekend zoeken veel klimmers de rotsen op. Elk voorjaar worden bepaalde rotsen gesloten in verband met de broed van zeldzame roofvogels. In veel gebieden zoals Freyr, Ettringen en de Ith broeden deze vogels jaarlijks op dezelfde plek.

]]>
<![CDATA[Doe jij mee aan de zevenkamp voor jeugd op de Bergsportdag?]]> <![CDATA[Beter de bergen in; nieuwe AV-kaarten en klimtopo's in de webshop]]> deel 1 en deel 2), of schaf de AV-kaart van de Wildspitze aan, die lange tijd niet leverbaar was.]]> <![CDATA[Bedenker vrouwenklimtrofee overleden]]> In Quito (Equador) overleed onlangs de 71-jarige alpinist Frans Visser. Frans was de zoon van het expeditieduo Philip Visser en Jenny Visser-Hooft. Hij introduceerde in 2006 de Jenny Visser-Hooft Pickel, een wisseltrofee voor Nederlandse vrouwen die noemenswaardige alpiene prestaties hebben geleverd.

]]>
<![CDATA[Nieuwe locatie Bergsportdag: Jaarbeurs Utrecht]]> Bergsportdag website alle lezingen, demo's, workshops, exposanten en nog veel meer vinden en is het tijd om jouw Bergsportdag samen te stellen.]]> <![CDATA[Bergpolitie beveiligt alpinisten in Pakistan]]> Wie een beklimming gepland heeft staan in het Pakistaanse deel van het Himalayagebergte, kan rekenen op gezelschap van de hooggebergtepolitie.]]> <![CDATA[Recall stijgijzers Climbing Technology]]> <![CDATA[Klimmen op SiciliĆ«? Let even op]]> Klimmen op de rots is geweldig. Je verlegt je eigen grenzen in de vrije natuur. Komende voorjaarsvakantie reis je misschien wel af naar een van de klimgebieden in Europa. Sicilë bijvoorbeeld. Helaas is rotsklimmen niet altijd zonder gevaar. Eind vorig jaar is er op Sicilië een zwaar klimongeval gebeurd, waarbij een Oostenrijkse sportklimmer aan een relais hing om te bouwen, toen hij ineens voor de ogen van z'n gezin van grote hoogte op de grond viel. De rots waarin het relais hing was compleet uitgebroken.]]> <![CDATA[NKBV-Regio organiseert Limburgse Jeugdklimkampioenschappen]]> <![CDATA[Marianne en Dennis winnen Herman Plugge Irish Coffee Award]]> vrije beklimming van de Moonflower Buttress in Alaska.
]]>