<![CDATA[NKBV actueel]]> <![CDATA[Start van internationaal wedstrijdseizoen sportklimmen op 26 en 27 april in China ]]> Nederlands Teamleden mee; Jorg Verhoeven en Vera Zijlstra. Er staan tot en met juni negen wereldbekerwedstrijden op het programma. Als het boulder world cup circuit in Europa landt zullen ook teamleden Nicky de Leeuw en Elko Schellingerhout aan een aantal wedstrijden deelnemen. In augustus is het Wereldkampioenschap Boulderen in München.]]> <![CDATA[ Tracks & Trails weer van start op RTL4]]> Tracks & Trails seizoen te zien. Tracks & Trails is een laagdrempelig tv-programma over wandelen en bergsport. In de eerste uitzending stond Slovenië in de spotlight met de Alpe Adria Trail. Verder was er veel aandacht voor materiaal. Bekijk de uitzending nu terug.
]]>
<![CDATA[Meer dan 13 sherpa's komen om in lawine op de Mount Everest]]> zijn website een lijst van de omgekomen sherpa's en de vermisten staan. Daar is ook te zien welke teams op dit moment actief zijn op de Everest. Op zijn weblog en op de site van The BMC zijn meer details over het ongeval te vinden.
]]>
<![CDATA[Sportklimmen in de Nationale Sportweek van 19-26 april]]> De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. In 2014 vindt de Nationale Sportweek van 19 tot en met 26 april plaats. De week start met een spectaculaire aftrap op vrijdag 18 april in Roermond, waar de NKBV aanwezig is met de mobiele klimwand. Een aantal klimhallen organiseert gedurende de sportweek, naast het normale kennismakingsaanbod, speciaal voor de sportweek een activiteit.

]]>
<![CDATA[Doel van UIAA: IJsklimmen in programma Olympische Spelen 2022]]> UIAA bereidt een bid voor om IJsklimmen toe te voegen aan het programma van de Olympische winterspelen in 2022. De internationale bergsportfederatie zal campagne gaan voeren zodra bekend is wat de eisen voor toelating zijn. Op dit moment heeft het Internationaal Olympisch Comite deze eisen nog niet scherp. In 1998 werd voor het laatst een nieuwe sport aan de winterspelen toegevoegd: curling.]]> <![CDATA[Marianne van der Steen en Dennis van Hoek gaan naar Alaska na beklimmen van Eiger noordwand ]]> Flying Circus, Crack Baby, Metro en de finales van de Worldcup IJsklimmen in Saas Fee, gaan Dennis van Hoek en Marianne van der Steen naar Alaska. In voorbereiding op hun trip hebben de twee afgelopen weekend de noordwand van de Eiger beklommen. Vanwege een niet-werkende brander moest het tweetal op de tweede dag zonder water klimmen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ze pas na drie dagen op de top stonden. Inmiddels staat er een video van hun beklimming online. De in Zwitserland woonachtige William van Meegdenburg klom vorige week dezelfde klassieke Heckmair route, de route waarlangs in 1938 de eerste beklimming van de noordwand werd gedaan.
]]>
<![CDATA[De Eifelsteig: een jubilaris in bloementooi]]> Normal 0 21 false false false DE X-NONE X-NONE

Deze maand is het precies 5 jaar geleden dat de Duitse Eifelsteig werd geopend. De 313 km lange wandelroute tussen Aken-Kornelimünster en Trier is de koningin van de wandelroutes in de Eifel. De etappe van Einruhr naar Gemünd is door het 'Wandermagazin' genomineerd als 'Deutschlands Schönster Wanderweg 2014' in de rubriek dagtochten. 

]]>
<![CDATA[Terugblik EK Boulderen 2013 met videoverslag van Udo Neumann]]> The Art and Science of Bouldering'.  Dat is inmiddels te koop en dus verscheen gisteren plotseling een nieuwe video op Udo's YouTube account: European Bouldering Championships 2013 report, 'as seen by the German Bouldering Team'. Bekijk de video nu.]]> <![CDATA[Neoliet bouwt aan boulderhal 'Bolder' in Rotterdam en heeft nog meer vestigingen in de planning]]> <![CDATA[Pittige strijd om paaseieren tijdens Jeugd Boulder 3 in Cube bouldergym Enschede]]> Cube Bouldergym in Enschede. Cube had voor de wedstrijd een aantal uitdagende boulderproblemen geschroefd, die voor enkele te hoog gegrepen waren. Er moest dus hard in de boulders gevochten worden om de top te halen en kans te maken op de medailles én de kilo's paaseieren.
]]>