<![CDATA[NKBV actueel]]> <![CDATA[Peter Croft bij 20-jarig jubileum Monte Cervino]]> 20 september een demonstratie op de klimwand in de vorm van de Matterhorn in Bergschenhoek. Ter promotie van de klimsport zal regio Haaglandennamens de NKBV aanwezig zijn tijdens dit evenement. ]]> <![CDATA[Succesvolle beklimming Kokshaal Too expeditie]]> <![CDATA[Adam Ondra en Jain Kim winnen WK Lead 2014]]> Afgelopen zondag, 14 september, hebben Adam Ondra (CZE) en Jain Kim (KOR) in het Spaanse Gijon de wereldtitel Lead gewonnen. De titel van Adam Ondra is extra bijzonder omdat hij een paar weken geleden ook al het WK Boulder op zijn naam schreef. In de steeds verder ontwikkelde klimsport leek het onmogelijk dat ooit iemand een dubbele wereldtitel zou behalen en dat is nu dus toch gelukt!

]]>
<![CDATA[Nikki van Bergen door naar halve finale WK Lead]]> Op het WK Lead  in Gijón (ESP) heeft de Amsterdamse klimster Nikki van Bergen zich als 17e geplaatst voor de halve finale op 13 september. Ze ging in de kwalificatieronde de strijd aan met 61 topklimmers van over de hele wereld waarbij het doel was bij de beste 26 eindigen. Daarmee heeft zij zich geplaatst voor de halve finale. Vlak na haar kwalificatie was Nikki’s reactie “Ik klom niet perfect maar het was wel een mooi gevecht”.

]]>
<![CDATA[Belgische alpinist Sam van Brempt komt naar Eindhoven]]> Op 19 september geeft Sam van Brempt een lezing, waarin hij je meeneemt op zijn avonturen. ]]> <![CDATA[Veranderingen en verbeteringen in Arolla]]> Renke Edens maakte afgelopen zomer samen met haar gezin tochten in Zwitserland. Aldaar ondekte zij in Arolla 2 dingen, Camping Petit-Praz heeft nieuwe eigenaren én de ladders bij de Pas des Chevres zijn geheel vernieuwd. ]]> <![CDATA[Expeditie Academie op trainingsweekend in Ettringen]]> NKBV Expeditie Academie in het klimgebied Ettringen in Duitsland. Roy, Danny, Jan-Thijs, Teun en Wouter zullen van onder meer Gerke Hoekstra tips krijgen in het klimmen van spleten op eigen zekeringen.]]> <![CDATA[Sportklimwedstrijden buiten de nationale competities]]> Dit jaar worden er naast de door de NKBV georganiseerde 4 nationale competities lead & Boulder voor jeugd en volwassenen ook klimcompetities georganiseerd door Mountain Network én De Klimmuur.]]> <![CDATA[Regiohonk in Amsterdam officieel geopend]]> Op zaterdag 6 september is het honk van de regio Amsterdam officieel geopend.
Regiovoorzitter Ruurd Hoogcarspel knipte samen met Erik van der Burg, wethouder Sport en Recreatie en NKBV-voorzitter Frans Demmers het lintje door.
]]>
<![CDATA[Twee Nederlandse bergbeklimmers omgekomen in Zwitserland]]>