<![CDATA[NKBV actueel]]> <![CDATA[Veiligheid krijgt prioriteit in Nepal]]> Op de Annapurna Trail in Nepal werden vorige week bijna vierhonderd wandelaars overvallen door een hevige sneeuwstorm en daarop volgende lawines. Zeker 41 mensen kwamen hierbij om het leven en velen raakten vermist. Ook werden langere tijd enkele Nederlanders vermist. Met hen is inmiddels contact geweest. De Nepalese regering heeft besloten maatregelen te nemen om soortgelijke rampen in de toekomst te voorkomen.

]]>
<![CDATA[Spannend klimweekend met Nikki elfde in China en deelnemers NJK bekend]]> ]]> <![CDATA[Opening bivakveld NKBV Regio Midden-Brabant]]> Op 25 oktober opent de Regio Midden-Brabant het nieuwe bivakveld met grote vuurplaats. Alle NKBV-regio's zijn welkom en hierbij van harte uitgenodigd.

]]>
<![CDATA[Sneeuwstorm Himalayagebergte]]> In het Himalayagebergte, onder andere op de bekende Annapurna route, zijn begin deze week enorme hoeveelheden sneeuw gevallen, waardoor lawines zijn ontstaan. Bij deze lawines zijn meerdere klimmers en wandelaars om het leven gekomen. Met alle Nederlanders van wie bekend was dat ze in het gebied waren, is inmiddels contact geweest.

]]>
<![CDATA[Geef je op voor het NK toerskiën 2015]]> Het NK Toerskiën 2015 vindt op zaterdag 10 januari plaats als onderdeel van het Zwitsers Kampioenschap in Villars-Gryon, Zwitserland. Dit kampioenschap heeft op zaterdag 10 januari een individuele race en op zondag 11 januari een vertical race. Alleen de individuele race geldt tevens als Nederlands kampioenschap.]]> <![CDATA[Climb for CAC: boulderen bij Klimmuur Den Haag]]> ]]> <![CDATA[Expeditie Academie terug van trainingsstage Chamonix]]> <![CDATA[Nikki behaalt twaalfde plaats op WC Mokpo]]> <![CDATA[Groot gedeelte van het winterreisprogramma online]]> Bersportreizen. Een groot gedeelte van ons nieuwe reisprogramma voor de winter is nu online!]]> <![CDATA[Aftellen tot NK Vertical KM]]> Op zaterdag 25 oktober gaat de meest extreme verticale uitdaging van 1000 hoogtemeters weer van start. Bij het NK Vertical KM in het Zwitserse Fully wagen 23 deelnemers een poging om zo snel mogelijk een kilometer te klimmen. Het doel is om het Nederlands record van 39 minuten en 8 seconden (Björn Geerdink) te breken.

]]>