<![CDATA[NKBV actueel]]> <![CDATA['Hemelbestormers' komende maand in première]]> Op 21 november gaat de door IDFA geselecteerde film Hemelbestormers (Killer Slope) van Geertjan Lassche in première in het Amsterdam EYE Film Instituut. 

]]>
<![CDATA[Expeditie Academie: Droites, Courtes of Verte?]]> <![CDATA[Nieuwe klimroute geopend in Hoge Atlas, Marokko]]> Karel Snoek en Niek de Jonge hebben begin mei een nieuwe route geopend in de Hoge Atlas in Marokko. 

]]>
<![CDATA[Nikki van Bergen sluit Aziëtour af met halve finaleplaats]]> <![CDATA[NKBV - winterreisprogramma online!]]> Bergsportreizen. Ons nieuwe reisprogramma voor de winter is nu online!]]> <![CDATA[Maykel Geerdink breekt Nederlands record op NK Vertical KM 2014 ]]> Maykel Geerdink heeft tijdens de tweede editie van het Nederlands kampioenschap Vertical KM op 25 oktober een nieuw Nederlands record gelopen. Het oude record stond op 39 minuten en 8 seconden. Geerdink liep het parcours ruim een halve minuut sneller en is met 38 minuten en 29 seconde de nieuwe recordhouder.

]]>
<![CDATA[Nieuwe boulderhal in Amersfoort]]> Binnenkort is Nederland weer een boulderhal rijker. In Amersfoort wordt vanaf 22 november Boulderhal Kei feestelijk geopend met een week vol activiteiten. De oprichters Joost Hofman en Sven Verhoeven zijn bekenden in de klimwereld en hebben alle kennis in huis die nodig is om ook Amersfoort aan het boulderen te krijgen.

]]>
<![CDATA[Website zwerftochten live!]]> Neem eens een kijkje op de website.]]> <![CDATA[Jacht in Beez: klimgebied gesloten]]> <![CDATA[Nepalese overheid reageert na drama Annapurna-regio]]> In de regio rond de Annapurna in Nepal werden vorige week bijna vierhonderd wandelaars overvallen door het slechte weer. In de hevige sneeuw en de daarop volgende lawines kwamen zeker 43 mensen om het leven, vooral Nepali. Er werden enige tijd enkele Nederlanders vermist, maar zij kwamen er zonder letsel vanaf. De Nepalese overheid heeft in reactie op buitenlandse (media)kritiek verkondigd maatregelen te nemen om het risico op vergelijkbare gebeurtenissen in de toekomst te verminderen. Ook stak men de hand in eigen boezem wat betreft de soms gebrekkige (informatie)voorziening naar toeristen toe.

]]>