ACTUEEL - HOME

rss

Dawa Sherpa bereikt top K2 met eerste vrouwenexpeditie

28 juli 2014 14:06:53 Dawa Sherpa bereikt top K2 met eerste vrouwenexpeditie

In Nepal hebben afgelopen zaterdag drie Nepalese bergbeklimmers de top bereikt van de K2. Eén van de klimmers was Dawa Sherpa, die afgelopen jaar een lezing gaf op de NKBV-Bergsportdag. Met de beklimming van deze op één na hoogste top van Pakistan, vestigden ze een record.

Lees meer

EYC l'Argentière la Bessée laatste stop voor Jeugd WK

24 juli 2014 01:00:00 EYC l'Argentière la Bessée laatste stop voor Jeugd WK

De European Youth Cup Boulder in l'Argentière la Bessée afgelopen week was de laatste stop voor Jong Oranje voor de wereldkampioenschappen lead jeugdklimmen op 19 september. Mark Brand kwam voor Nederland uit in de categorie A-jeugd in l'Argentière la Bessée, waar de zon mede verantwoordelijk was voor een goede sportsfeer.

Lees meer

Tweet @NKBV en win een topvlag

24 juli 2014 01:00:00 Tweet @NKBV en win een topvlag

In onze nieuwsbrief heb je het al kunnen lezen. We nodigen iedereen uit tijdens de bergsportvakantie een tweet te versturen met @NKBV erin vermeld. Onder de deelnemers verloten we vijf topvlaggen!

Lees meer

Extreem weer gooit roet in eten finale World Cup Lead

22 juli 2014 01:00:00 Extreem weer gooit roet in eten finale World Cup Lead

Door extreme weersomstandigheden (lees: onweer en hevige regenval) werd de finale van de World Cup Lead wedstrijd gecancelled. Eerder al werden de halve finales in Briançon van zondagochtend 21 juli naar zaterdagavond 20 juli verplaatst. De uitslag van de halve finale (video) geldt als officiële uitslag voor de World Cup ranking.

Lees meer
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?