ACTUEEL - HOME

rss

Sportklimmen in de Nationale Sportweek van 19-26 april

17 april 2014 01:00:00 Sportklimmen in de Nationale Sportweek van 19-26 april

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. In 2014 vindt de Nationale Sportweek van 19 tot en met 26 april plaats. De week start met een spectaculaire aftrap op vrijdag 18 april in Roermond, waar de NKBV aanwezig is met de mobiele klimwand. Een aantal klimhallen organiseert gedurende de sportweek, naast het normale kennismakingsaanbod, speciaal voor de sportweek een activiteit.

Lees meer

Doel van UIAA: IJsklimmen in programma Olympische Spelen 2022

17 april 2014 01:00:00 Doel van UIAA: IJsklimmen in programma Olympische Spelen 2022

De UIAA bereidt een bid voor om IJsklimmen toe te voegen aan het programma van de Olympische winterspelen in 2022. De internationale bergsportfederatie zal campagne gaan voeren zodra bekend is wat de eisen voor toelating zijn. Op dit moment heeft het Internationaal Olympisch Comite deze eisen nog niet scherp. In 1998 werd voor het laatst een nieuwe sport aan de winterspelen toegevoegd: curling.

Lees meer

Marianne van der Steen en Dennis van Hoek gaan naar Alaska na beklimmen van Eiger noordwand

16 april 2014 01:00:00 Marianne van der Steen en Dennis van Hoek gaan naar Alaska na beklimmen van Eiger noordwand

Na een sterke winter met beklimmingen van Flying Circus, Crack Baby, Metro en de finales van de Worldcup IJsklimmen in Saas Fee, gaan Dennis van Hoek en Marianne van der Steen naar Alaska. In voorbereiding op hun trip hebben de twee afgelopen weekend de noordwand van de Eiger beklommen. Vanwege een niet-werkende brander moest het tweetal op de tweede dag zonder water klimmen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat ze pas na drie dagen op de top stonden. Inmiddels staat er een video van hun beklimming online. De in Zwitserland woonachtige William van Meegdenburg klom vorige week dezelfde klassieke Heckmair route, de route waarlangs in 1938 de eerste beklimming van de noordwand werd gedaan.

Lees meer

De Eifelsteig: een jubilaris in bloementooi

15 april 2014 01:00:00 De Eifelsteig: een jubilaris in bloementooi

Deze maand is het precies 5 jaar geleden dat de Duitse Eifelsteig werd geopend. De 313 km lange wandelroute tussen Aken-Kornelimünster en Trier is de koningin van de wandelroutes in de Eifel. De etappe van Einruhr naar Gemünd is door het 'Wandermagazin' genomineerd als 'Deutschlands Schönster Wanderweg 2014' in de rubriek dagtochten. 

Lees meer
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?