ACTUEEL - HOME

rss

Start van internationaal wedstrijdseizoen sportklimmen op 26 en 27 april in China

23 april 2014 01:00:00 Start van internationaal wedstrijdseizoen sportklimmen op 26 en 27 april in China

Op 26 en 27 april start het internationale wedstrijdseizoen met een boulder en speed world cup in Chongqing in zuidwest China. Aan de wereldbekerwedstrijd boulderen doen twee Nederlands Teamleden mee; Jorg Verhoeven en Vera Zijlstra. Er staan tot en met juni negen wereldbekerwedstrijden op het programma. Als het boulder world cup circuit in Europa landt zullen ook teamleden Nicky de Leeuw en Elko Schellingerhout aan een aantal wedstrijden deelnemen. In augustus is het Wereldkampioenschap Boulderen in München.

Lees meer

Tracks & Trails weer van start op RTL4

22 april 2014 01:00:00  Tracks & Trails weer van start op RTL4

Op zondag 20 april was op RTL4 de eerste aflevering van het nieuwe Tracks & Trails seizoen te zien. Tracks & Trails is een laagdrempelig tv-programma over wandelen en bergsport. In de eerste uitzending stond Slovenië in de spotlight met de Alpe Adria Trail. Verder was er veel aandacht voor materiaal. Bekijk de uitzending nu terug.

Lees meer

Meer dan 13 sherpa's komen om in lawine op de Mount Everest

22 april 2014 01:00:00 Meer dan 13 sherpa's komen om in lawine op de Mount Everest

Op vrijdag 18 april zijn 13 sherpa's om het leven gekomen door het instorten van een serac op de Mount Everest. Er worden nog zeker vier mensen vermist. De grote brokken ijs raakten los van de 'West Shoulder' en kwamen in de 'Khumbu Icefall' terecht waar een groep sherpa's actief was. Alan Arnette heeft op zijn website een lijst van de omgekomen sherpa's en de vermisten staan. Daar is ook te zien welke teams op dit moment actief zijn op de Everest. Op zijn weblog en op de site van The BMC zijn meer details over het ongeval te vinden.

Lees meer

Sportklimmen in de Nationale Sportweek van 19-26 april

17 april 2014 01:00:00 Sportklimmen in de Nationale Sportweek van 19-26 april

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. In 2014 vindt de Nationale Sportweek van 19 tot en met 26 april plaats. De week start met een spectaculaire aftrap op vrijdag 18 april in Roermond, waar de NKBV aanwezig is met de mobiele klimwand. Een aantal klimhallen organiseert gedurende de sportweek, naast het normale kennismakingsaanbod, speciaal voor de sportweek een activiteit.

Lees meer
Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?